Els regidors de Roses graven vídeos per respondre al jovent del municipi temàtiques i inquietuds del seu interès

L’estudi, redacció i aprovació pel ple municipal del Pla Local de Joventut de Roses, ha permès començar a treballar en diferents projectes que volen donar resposta a les problemàtiques i inquietuds expressades pel jovent rosinc al llarg dels debats i dinàmiques de participació realitzats durant la preparació del mateix. D’aquesta manera, el Pla, partint d’una fotografia real de la situació actual que viu el col·lectiu juvenil, permet desplegar polítiques de joventut coherents, transformadores i reals.

Una d’aquestes accions és la de donar veu als i a les joves i vies per fer arribar les seves inquietuds, problemàtiques i propostes, facilitant un diàleg fluid perquè obtinguin el retorn i
resposta necessaris per part dels polítics encarregats de cada àrea. Amb aquesta objectiu, avui s’han presentat els vídeos que regidors i regidores de l’equip de govern de Roses han gravat per respondre concretament i explicar les diferents temàtiques per les quals els i les
joves de la població han mostrat el seu interès.

El format vídeo ha estat l’emprat a causa de l’actual situació pandèmica, tot i que es preveu que aquests contactes puguin realitzar-se de manera presencial properament. En els vídeos intervenen l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els i regidores responsables de les diferents àrees (Joan Plana, Èric Ibañez, Esther Bonaterra, Juan Manuel Fernández, Francesc Giner, Marc Danés, Verònica Medina, Fèlix Llorens i Sílvia Ripoll), responent de manera clara i directa les consultes formulades.

Montse Mindan ha felicitat totes les persones que han intervingut en el projecte, assenyalant que ‘el format vídeo és una molt bona eina en el context actual, que ha permès donar continuïtat al Pla de Joventut i respondre les qüestions plantejades. Esperem que aquest retorn – ha afegit- pugui realitzar-se molt aviat d’una manera presencial per poder seguir avançant amb sessions de diàleg i debat el màxim d’enriquidores i productives’.

La regidora de Joventut, Vero Medina, destaca ‘la voluntat del govern municipal és apostar per un diàleg constant amb el nostre jovent per poder crear sinergies i donar respostes a les seves necessitats. Posar el jovent al centre de la nostra societat és sens dubte el gran repte que tenim des de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses i per fer-ho possible necessitem de la col·laboració dels/les joves del nostre municipi’.

La diversitat de temàtiques tractades mostren la necessitat d’un gran treball transversal que compti amb la implicació de tots els agents clau que incideixen en el projecte de vida dels i de les joves, ja sigui de manera directe o indirecte. L’objectiu del Pla Local de Joventut és canviar les mirades i incloure elements tan importants com la diversitat, el feminisme, la inclusió social, la democràcia o la digitalització en les polítiques municipals, per potenciar una societat juvenil molt més rica i preparada.