Els productors de musclos del Delta preveuen una bona campanya

    Alguns mercats de Barcelona faran tastos populars de promoció del 21 al 23 de juny

    Els productors de musclos del delta de l’Ebre preveuen una bona campanya aquest estiu amb 3,5 milions de quilos per aquesta temporada. El fet que aquest hivern el riu hagi baixat amb cabal abundant a les badies del Fangar i Els Alfacs, ha permès alimentar bé la cria del musclo. La campanya va començar a finals de maig i s’allargarà fins al setembre. Aquests dies s’està a plena producció i s’està posant al mercat musclo de qualitat i ple de carn. La Federació de Productors del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL) confia amb els bons resultats d’aquesta campanya i promocionarà els musclos als Mercats Verds de Barcelona. La campanya ‘Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava’ se celebra des de fa sis anys en alguns mercats de Barcelona, organitzada per majoristes i detallistes de peix. Es faran tastos de musclos del Delta del 21 al 23 de juny.
    Dels 3,5 milions de quilos de musclos, uns 2,8 milions sortiran de la badia dels Alfacs entre el maig i el juliol, i 700.000 quilos més es produiran a la badia del Fangar entre els mesos de juliol i setembre. Comercialitzat sota la marca ‘Marisc del Delta de l’Ebre’, sota la qualificació ambiental i com a Reserva de la Biosfera, el musclo és un dels productes de proximitats pels quals els vuit mercats verds de la xarxa de Mercats Municipals de Barcelona hi ha apostat.
    La promoció es farà del 21 al 23 de juny als vuit mercats verds i també al del Ninot. Es repartiran 10.000 racions de musclos, uns 1.200 quilos, cuinats a la marinera i acompanyats d’unes 4.000 copes de cava.