Els Pressupostos Participatius permetran millorar els carrils bici als Instituts i els camins de l’Horta

    La construcció d’una coberta lleugera a l'exterior de l'escola de Malgovern, a l’Horta, será el gran projecte de ciutat que finançarà la Paeria

    La Paeria ha donat a conèixer els resultats de les votacions dels segons Pressupostos Participatius, els quals destinen fins a un milió d’euros del pressupostos municipals a l’execució de grans projectes de ciutat i de barris presentats per la ciutadania. La proposta més votada en l’apartat de grans projectes de ciutat i que comptarà amb una dotació de fins a 200.000 euros ha estat la construcció d’una coberta lleugera a l’exterior de l’escola Malgovern, situada a l’Horta de Lleida. D’altra banda, entre les propostes de barri que gaudiran de fins a 50.000 euros cadascuna hi destaquen l’habilitació de carrils bici per accedir a la zona dels Instituts, convertir Corregidor Escofet en una rambla verda o la de fomentar la pintada de façanes al Centre Històric.

    Més de 3.000 lleidatans i lleidatanes han votat en aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius, una xifra incrementada respecte als 2.135 de l’any anterior. El regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, explica que la majoria de les votacions s’ha realitzat de manera online i que l’increment en les votacions de gairebé 1000 persones demostra la consolidació d’aquesta iniciativa.

    Gómez valora “la bona sensibilitat per part del ciutadans per les iniciatives més mediambientals”, tenint en compte que enguany s’ha escollit millorar el carril bici a la zona dels Instituts i que en la primera edició també van guanyar altres projectes de barri en aquesta àmbit. El següent pas d’aquest procés involucra als equips tècnics municipals, els quals realitzaran projectes executius que es licitaran i executaran. “Hem d’encarrilar 17 projectes, és un procediment laboriós, però esperem que bastants puguin executar-se al llarg d’aquest any”, diu Gómez. Apunta també que, en cas que el cost total de tots els projectes fos inferior a l’esperat, es valoraria dur a terme altre propostes presentades.

    Per la seva part, la portaveu del grup de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, valora positivament tota la participació ciutadana en els Pressupostos Participatius, tant en les votacions com en la presentació de projectes. Explica que enguany s’ha avançat tot el calendari per tal de poder executar abans els projectes i que “s’està veient com aquesta iniciativa es consolida any rere any”. En aquest sentit, felicita a totes i tots els participants i en especial als tècnics de l’Ajuntament de Lleida, als quals encara els queda dur a terme diverses tasques, per exemple, de contractació, licitació i execució.