Els polígons industrials de Lleida noten una lleugera disminució de l'activitat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Majoristes i comerciants carregant productes frescos al mercat central de fruita i verdura de Lleida, el 16 de març del 2020. ACN

  L’activitat als polígons industrials de Lleida en el primer dia laborable després de l’aplicació de l’estat d’alarma ha estat una mica més baixa de l’habitual malgrat que en grans indústries com ara el Grup Alimentari Guissona, Vall Companys o San Miguel l’entrada i sortida de camions és contínua. Algunes indústries del sector no agroalimentari han optat per tancar o bé han mantingut les oficines obertes per atendre i subministrar els clients. En el cas del mercat central de fruites i verdures de Lleida l’activitat s’ha desenvolupat amb plena normalitat i majoristes i comerciants han pogut adquirir productes frescos com qualsevol dilluns per poder proveir els establiments. Tot i això, alguns han notat un cert increment de la demanda.
  Nombrosos camions han continuat transitant pels polígons industrials El Segre i els Frares de Lleida coincidint amb el primer dia laborable arran de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma per la crisi generada pel coronavirus. La majoria d’empreses mantenen l’activitat, especialment les grans indústries del sector agroalimentari com és el cas del Grup Alimentari Guissona, Vall Companys o San Miguel, entre altres. En aquestes empreses l’entrada i sortida de camions és constant, de la mateix manera que en una jornada normal.

  Malgrat això, treballadors del polígon el Segre han explicat que es veuen menys camions i vehicles circulant pel recinte que en un dia habitual. Algunes empreses d’altres sectors que no són l’agroalimentari com ara tallers o firmes del sector del metall han optat per tancar o bé per mantenir les oficines obertes per tal de poder atendre per telèfon, oferint la possibilitat de portar als clients alguna peça o component que puguin requerir. Pel que fa als establiments de restauració situats a les dues zones industrials, tots es troben tancats.

  Plena normalitat al mercat central de fruites i verdures

  On no s’ha notat cap mena d’afectació per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma ha estat en el mercat central de fruites i verdures, situat al Centre Integral de Mercaderies (CIM) de Lleida. Com qualsevol dilluns els comerciants i majoristes, amb furgonetes i camions, hi han acudit per adquirir productes frescos als productors per tal de poder proveir a la ciutadania, alguns dels quals, això sí, protegits amb mascaretes.

  La propietària d’una botiga de Rosselló, Montserrat Esteve, ha explicat que “és com cada setmana, els dilluns i els dijous hi ha el bon mercat, i els comerciants venim al mercat a carregar i podem trobar de tot” tot i que “una mica més car”. En algun cas també han reconegut que s’ha notat un augment de la demanda, tal com ha indicat un dels majoristes, Juan de Dios. Tot i això, venedors i compradors han deixat clar que “el sector alimentari estarà ben abastit sense problemes”, segons ha assenyalat Roc Badia, de Fruites Gallo.