Els Mossos desmantellen punts de venda de drogues de disseny a Barcelona

  En l'operació, s'han detingut vuit persones i es van fer entrades i escorcolls als domicilis

  Els Mossos d’Esquadra van desmantellar el passat 22 de juny set punts de venda de droga situats en pisos de Ciutat Vella i l’Eixample i va detenir vuit persones per delictes contra la salut pública. A més, els agents van fer sis entrades i escorcolls en aquests habitatges. La investigació es remunta al febrer quan la policia catalana va detectar que en una sèrie de pisos se subministraven substàncies estupefaents i que la persona que facilitava la droga era sempre la mateixa. A partir d’aleshores, els agents van iniciar una sèrie de vigilàncies de seguiments en quatre pisos de Ciutat Vella i tres de l’Eixample. A més, el grup tenia un organigrama delictiu marcat, segons fonts policials.

  Durant la investigació també es van identificar i escorcollar una gran multitud de compradors de substàncies estupefaents. A més, en tres casos es va detenir a tres dels compradors, ja que la quantitat intervinguda sobrepassava abastament el límit establert i que clarament estava destinada al tràfic de drogues.

  Finalment, es va dur a terme una entrada i perquisició als sis domicilis investigats en els quals es van detenir vuit persones. A més, la policia va comissar diverses substàncies: 360,39 grams d’amfetamina, 107 pastilles d’amfetamina, 5596,44 grams de cocaïna, 24 pastilles d’esteroides, 77 monodosis esteroides, 1 litre de GBL (gamma butirolactona), 48,6 grams d’haixix, 7,1 grams de marihuana, 163,4 grams de MDMA, 89 pastilles MDMA, 16,4 grams de metamfetamina, 3604,55 grams de poper, 526 grams d’speed, 647 pastilles per a la disfunció erèctil i similars, així com altres substàncies. També es van trobar 14.000 euros i 200 dòlars americans. La droga intervinguda té un valor al mercat il·lícit de 413.363 euros.

  Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

  D’altra banda, en una altra actuació policial, els Mossos van interceptar el passat 16 de juny un home, de 25 anys i nacionalitat espanyola, quan sortia d’un traster d’un aparcament privat i parlava amb una persona amb la qual feia una transacció per a vendre-li droga.

  Després d’identificar-se com a policies, els agents van accedir de manera voluntària a l’aparcament del jove on van trobar fins a 328 grams de cristall en pedra amagat dins d’una bossa, motiu pel qual va quedar detingut. També se li van intervenir 200 grams de marihuana, 35 grams de cocaïna, 18 peces d’haixix i 25 dosis d’LSD. El valor aproximat de la droga intervinguda és de 26.000 euros.

  El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.