Els marxants tornen a la Corsini amb problemes per muntar les parades

  L'organització dels espais no ha previst elements del mobiliari urbà que han dificultat el muntatge d'algunes parades

  Ara sí. Tot i que la data estipulada per l’empresa municipal Espimsa i la seva presidenta Elvira Ferrando era el passat dimarts, 24 de juliol, els marxants del mercadet de Tarragona no han tornat a la plaça Corsini fins aquest dijous 26 de juliol. Aquesta és la decisió que va prendre el col·lectiu dels marxants aquest dimecres durant l’assemblea que van celebrar al local d’Espimsa, tot i que amb algunes condicions. La tornada, però, aquest dijous al matí, també ha estat marcada pel caos, ja que alguns dels marxants han tingut problemes a l’hora de muntar la seva parada per problemes amb mobiliari urbà que impedia l’obertura de portes o tendals.

  Espais mal mesurats o no tenir en compte el mobiliari urbà a l’hora de situar les parades. Aquests han estat els principals problemes durant el matí d’aquest dijous, 26 de juliol, quan, finalment, els marxants han decidit materialitzar el seu trasllat a la plaça Corsini. Des de bon d’hora al matí, el caos ha estat present a la Corsini amb les dificultats d’alguns marxants per muntar les seves parades. Segons ha explicat el president de l’Associació de Marxants de la província de Tarragona, Josep Gómez, hi ha hagut “petits o grans problemes” i ha posat diversos exemples com el cas d’una parada que no podrà obrir el seu tendal perquè té davant un fanal o bé una altra que ha hagut de canviar de lloc perquè no podia obrir una de les portes de la rulot.

  Els marxants ajornen el pagament de les taxes

  La determinació per tornar a la plaça Corsini es va prendre per unanimitat aquest dimecres, durant una assemblea que van celebrar els marxants implicats al local d’Espimsa, després que una patrulla dels Mossos d’Esquadra dissolgués la reunió que, en un principi, celebraven a la plaça Corsini com havien quedat. “Ens van dir que no podíem reunir-nos al carrer si érem més de 20 persones”, ha explicat Gómez.

  Durant aquesta assemblea, no només es va tractar el trasllat a la Corsini, sinó que també es van acordar altres punts condicionants. Per una banda, els marxants han decidit “ajornar els pagaments de les taxes”. “No ens neguem a pagar”, assegura el president dels marxants, “però no acceptarem cap nou canvi”, sentencia. En aquest sentit, els paradistes exigeixen “un canvi d’interlocutor”, com explica Gómez. “No volem negociar més amb Elvira Ferrando perquè no hem aconseguit res”, diu el president dels marxants, per això demanen que a partir d’ara l’interlocutor sigui Ballesteros. Igualment, també exigeixen que hi hagi “zones habilitades per aparcar les furgonetes”.

  D’altra banda, reivindiquen que, finalment, el trasllat ha estat per la seva pròpia voluntat i “no perquè ho digui l’Ajuntament”.