Els marxants de Tarragona fan un balanç “força positiu” del retorn a la plaça Corsini

  Els paradistes reclamen poder aparcar a l’entorn del Mercat Central a partir del setembre

  ls paradistes del mercat ambulant de Tarragona fan un balanç “força positiu” del seu retorn a la plaça Corsini, ara fa gairebé un mes, després d’haver passat una dècada a la Rambla Nova amb motiu de les obres del Mercat Central. El president de l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona, Josep Gómez, ha lamentat, però, que no hi hagi hagut l’afluència de turistes que s’esperava des de l’Ajuntament. “Per això vam insistir en quedar-nos a la Rambla fins després de Santa Tecla”, ha defensat Gómez. Les opinions dels marxants són diverses i, mentre alguns consideren que l’entorn del mercat és millor, n’hi ha d’altres que preferirien haver continuat treballant a la part central de la Rambla. Ara, la principal reclamació del col·lectiu és poder aparcar els seus vehicles a les zones de càrrega i descàrrega de la zona a partir de mitjan setembre.

  Els marxants del mercat ambulant de Tarragona demanaven finalitzar la temporada d’estiu a la Rambla per evitar el que pronosticaven, la pèrdua dels turistes entre la clientela. “Hem recuperat gent de la Part Baixa de la ciutat que no venien, però també hem perdut un sector de públic de fora que passejava per la Rambla”, ha lamentat el president dels marxants. Amb tot, Gómez ha reconegut que la situació no és dolenta.

  De fet, l’Amadeu Bonet, un dels paradistes veterans, assegura que el retorn a la plaça Corsini ha estat millor del que creien. “Els carrers són bastant amples i la gent en parla bé”, celebra. Ara bé, Bonet afirma que han “perdut uns quants dies” fins que els clients no els han reubicat. En la mateixa línia s’ha posicionat un dels venedors del mercat, Rafa Vargas. “Sóc nou i estic content d’estar aquí. Deien que les parades estaven molt juntes però és al revés”, ha precisat.

  Pel que fa a les vendes, aquest venedor ha considerat que són fluixes en general, però descarta que això es degui al canvi d’ubicació. En canvi, una altra de les paradistes apunta que les vendes han caigut a la meitat. A més, aquesta comerciant s’ha queixat que les parades són estretes i que hi fa molta calor.

  Entre els paradistes també hi ha qui opina que l’espai de la plaça Corsini no és el més adient. En Joan Ramon ha afirmat que a la rambla tarragonina estaven “més còmodes”. Ara, diu, han de matinar molt més. “Abans podies arribar a quarts de vuit i, ara, ja hi ha qui munta a les sis de la matinada, és diferent”, ha explicat.

  Ara bé, una de les principals preocupacions de la majoria dels marxants, és l’aparcament de les furgonetes. El col·lectiu reclama poder aparcar a les zones de càrrega i descàrrega dels carrers Canyelles i Cervantes, al voltant del mercat, per facilitar el muntatge de les parades i tenir els productes a prop. “No demanem que sigui una zona vigilada, sinó que estigui propera al mercat, per tenir tranquil·litat”, ha argumentat el president provincial dels marxants.

  Gómez espera arribar a una entesa a mitjans de setembre amb el consistori, un cop passi el mes d’agost. Tot i això, ha insistit que volen d’interlocutor a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, atès que no han assolit cap acord amb la consellera de Comerç, Elvira Ferrando.