Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Els laboratoris urbans de Cambrils, inclosos al Banc de Bones Pràctiques

Avatar photo

És un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer i els ajuntaments de més de 5.000 habitants

Els laboratoris urbans de Cambrils han estat inclosos al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals impulsat  per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya. Aquest servei identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal que poden servir de referència a d’altres ajuntaments o entitats.

El projecte iCambrils UrbanLabs contempla la creació de dos laboratoris urbans, entesos com a bancs de proves de noves tecnologies i serveis innovadors. Els dos centres demostradors es concreten al Parc del Pescador (UrbanLab Pescador) i el passeig Albert (UrbanLab Vila).

En aquests espais s’hi han executat al voltant de 10 projectes, entre els quals destaquen la sensorització de 3 zones de càrrega i descàrrega per evitar-ne l’ús indiscriminat, la implantació de 3 punts de càrrega de vehicles elèctrics, la implantació de dos passos de vianants intel·ligents, el desenvolupament de l’app “Aparcar” de pagament per l’estacionament en zones blaves en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, un projecte de realitat virtual al jaciment romà de la Llosa i la sensorització d’entrada i sortida de l’aparcament regulat del Parc del Pescador.

El projecte pretén establir dos centres demostradors que permeti l’execució de productes i serveis innovadors i de filosofia Smart amb l’objectiu de millorar la gestió dels serveis urbans del municipi. Per tant, es posa a disposició el territori com espai d’innovació i col·laboració público- privada, fomentant la nova economia i el desenvolupament de nous productes i solucions.

La iniciativa s’emmarca dins del programa transversal iCambrils, que aplica la filosofia smart per tal d’augmentar la transparència i eficiència del consistori en àmbits molt diversos: governança, urbanisme, mobilitat, medi ambient, serveis urbans i turisme. En aquest sentit, una smart city es caracteritza pel foment del creixement econòmic i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans a través de la gestió eficient dels recursos mitjançant una governança col·laborativa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Lluís Llach i Miquel Martí i Pol seran honoris causa per la UdG

Notícia següent

Adjudiquen les obres d’urbanització de la plaça Corsini

Notícies relacionades