Els JJMM porten el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida a la ciutat

  El Teatre de Tarragona acollirà les obres 'Edipo Rey' i 'Calígula' en el marc de la programació cultural vinculada a l'esdeveniment esportiu

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Tarragona gaudirà d’una extensió del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida en el marc de la programació cultural vinculada als Jocs Mediterranis 2018. El Teatre de Tarragona acollirà les dues obres ‘Edipo Rey‘ -el dissabte i diumenge 9 i 10 de juny- i ‘Calígula’, d’Albert Camus i dirigida per Mario Gas -el dissabte i diumenge 16 i 17 de juny-. Tarragona se suma així als escenaris del festival que compta amb extensions a Medellín, Cáparra, Madrid i Regina, tot i que l’extensió a la ciutat tarragonina, de moment, és només temporal amb motiu de la programació vinculada als Jocs.

  La programació cultural dels Jocs Mediterranis continua completant-se, aquesta vegada amb “un dels plats forts”, com ho ha descrit la mateixa consellera responsable del programa cultural dels Jocs, Elisa Vedrina. La consellera ha detallat que aquesta programació “pretén tenir una projecció internacional com el mateix esdeveniment esportiu”, una oportunitat que el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida brinda a la ciutat. En aquest sentit, el director del festival, Jesús Cimarro, ha mostrat la seva satisfacció per comptar amb una extensió del festival a Tarragona, que comparteix un eix comú amb Mérida: la cultura romana.

  Tarragona, un escenari més íntim

  Les dues obres que es representaran al Teatre de Tarragona són ‘Edipo Rey‘, el dissabte 9 de juny a les 21:30h i el diumenge 10 de juny a les 19h, i ‘Calígula’, el dissabte 16 de juny a les 21:30h i el diumenge 17 de juny a les 19h, per un preu de 26 euros. L’actor que encarna Edipo, José Vicente Moirón, ha destacat que la representació al teatre tarragoní permetrà un espectacle més intimista, comparat amb l’espectacle que es realitza a l’arena de Mérida. Moirón ha volgut destacar que, tot i que es perd un escenari tan representatiu com l’arena de Mérida, es guanyen altres aspectes com la intimitat amb l’espectador.

  Una extensió del Festival a Tarragona més enllà dels Jocs Mediterranis

  El director del festival ha manifestat que li agradaria molt que es produís una extensió amb Tarragona “més enllà d’aquesta temporal”. “Tant de bo ho puguem plantejar”, ha dit Cimarro, que ha afegit que des de la direcció del festival estan “oberts a parlar-ho”.