Els esports més estranys i desconeguts dels WSG Tortosa 2019

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de l'edició passada dels WSG a Riga, Letònia. Cedida.

  La ciutat de Tortosa i les Terres de l’Ebre acolliran del 2 al 7 de juliol els World Sports Games 2019, uns jocs populars mundials on hi participaran més de 3000 esportistes.Més enllà dels esports clàssics que es podran veure en aquests jocs populars com són el futbol, la natació, l’atletisme i molts més… n’hi ha d’altres que ens resulten més desconeguts o almenys no hi ha tanta tradició de practicar-lo al nostre país.

  Aquest és el cas del pole dance o gimnàstica en barra, el fistball o joc de la pilota, el mamanet i el wheel gymnastics també coneguts com la gimnàstica en roda. El pole dance que es farà a Deltebre, és un esport que es practica amb una barra metàl·lica vertical i on l’atleta ha de realitzar una sèrie de moviments coreogràfics corporals al ritme de la música. En canvi, el fistball que tindrà lloc a Roquetes és també conegut com el germà petit del voleibol té el seu origen a l’Antiga Roma i s’hi juga en un camp molt més gran que el del voleibol normal. Hi juguen 5 jugadors i cada equip disposa de tres tocs per jugada. El punt acaba quan la pilota bota fora del camp o quan fa més de dos bots dins el camp de joc. La pilota també pot fer un bot al terra entre els diferents tocs dels jugadors.

  D’altra banda, trobem el mamanet que es veurà a La Ràpita també és una versió del voleibol i s’ha convertit en tot un esport exemple a Israel. Creat per mares i dones mentre esperaven per recollir els seus fills a les escoles. És un joc molt més senzill, amb menys regles i més fàcil de jugar que necessita el mateix camp i material que el voleibol indoor.

  I finalment, el Wheel gymnastics o gimnàstica en roda que és un dels esports més espectaculars que es podran veure en aquests jocs populars i que es farà a la ciutat de l’Ampolla. Consisteix en realitzar diferents moviments dins una roda metàl·lica gegant i on es puntua la part tècnica i artística de cada execució.