Els equipaments culturals de la ciutat exhibeixen el seu patrimoni per les Festes de la Tardor

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aquest divendres hi haurà portes obertes a la Seu Vella i el Castell del Rei, el Castell Templer, l’Arborètum, el Campament La Canadiense o a les Muralles de Lleida, entre les propostes per a aquest divendres amb motiu de la festivitat de Sant Miquel

  Els equipaments culturals de la ciutat se sumen al programa de les Festes de la Tardor i ofereixen propostes variades i gratuïtes per donar a conèixer el seu patrimoni. Aquest divendres, amb motiu de la festivitat de Sant Miquel, diversos espais, com la Seu Vella, el Castell del Rei, el Castell Templer, l’Arborètum, el Museu de Lleida, el Campament La Canadiense i les Muralles de Lleida, han previst portes obertes.

  El Castell Templer de Gardeny realitza portes obertes, de 10 a 13.30h, tot convidant el visitant a submergir-se en l’era templera i aprendre sobre aquest recinte, que va ser un dels centres neuràlgics i de poder del Temple de la Corona d’Aragó. Al Castell s’hi pot arribar amb el Bus Turístic. Per la seva banda, de 10 a 15h, hi ha entrada lliure al Turó de la Seu Vella i al Castell del Rei perquè els ciutadans visitin el conjunt monumental.

  També s’ha previst portes obertes, entre les 10.30 i les 13.30h, a les restes de les Muralles de Lleida situades al carrer Anselm Clavé, 47 on s’explica l’evolució de les muralles de la ciutat des de l’origen fins la seva desaparició en un indret on es conserven restes de les muralles i torres d’època medieval andalusina i cristiana. El Campament de La Canadiense també obrirà les seves portes, entre les 12 i 14h, així com l’Arborètum que també s’ha afegit a aquest format i de 10 a 13h i 16 a 20h permetrà l’accés gratuït al jardí botànic.

  El Turó de la Seu Vella també acollirà aquest divendres, de 10 a 14h, l’activitat ‘Joc de Pistes. Els tresors de la Seu Vella’ que organitza l’Associació Amics de la Seu Vella.

  Diumenge, 1 d’octubre, hi haurà portes obertes a l’Arborètum i al magatzem de l’Arxiu Arqueològic de Lleida. A les 20h hi haurà la tradicional visita nocturna a la Seu Vella, abans dels focs de comiat de les Festes de la Tardor, que seran a les 22h.