Els desnonaments a Barcelona també se suspenen pel coronavirus

    Personal dels Serveis d'Emergències Socials a les portes del Bloc Llavors després del desnonament de diverses famílies. Imatge del 3/03/2020. ACN

    El Servei de Jutjats que comunica els desnonaments ha informat l’Ajuntament de Barcelona que se suspenen tots els desnonaments a la ciutat. Així ho ha informat a través del Twitter la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, que espera que la mesura sigui “extenisble a tot l’estat”.

    A través d’una comunicació, el servei d’actes i execució civil dels jutjats de Barcelona ha indicat al consistori que la suspensió es mantindrà fins que les autoritats sanitàries no modifiquin les mesures de precaució establertes per la crisi del covid-19. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat precisament aquest matí una carta al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per demanar la “urgència” de suspendre desallotjaments.

    També aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la suspensió de diferents actuacions judicials a tots els partits judicials catalans després de rebre diverses sol·licituds per ajornar procediments i limitar l’accés de persones a les dependències judicials.