Els carrers Lluís Companys i Acadèmia passen a ser de sentit únic

  ambé es preveu una disminució del trànsit de pas, un fet que comportarà un barri amb un trànsit més pacificat i amb menys contaminació acústica

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els carrers Lluís Companys i Acadèmia de Lleida passaran a ser, a partir del proper 8 d’agost, de sentit únic, una mesura que es porta a terme amb l’objectiu de millorar la mobilitat del barri de l’Escorxador. Així, des de dimecres vinent el carrer Acadèmia serà d’entrada des d’avinguda Catalunya i sortida cap al Passeig de Ronda i, en canvi, el carrer Lluís Companys serà d’entrada des del Passeig de Ronda i amb sortida a l’Avinguda Catalunya.

  Les modificacions permetran disposar de dos carrils per sentit a cada carrer, donant més fluïdesa i més seguretat a les cruïlles al reduir-se el nombre de moviments als encreuaments. També es preveu una disminució del trànsit de pas, un fet que comportarà un barri amb un trànsit més pacificat i amb menys contaminació acústica.

  Els treballs d’adaptació a la nova regulació s’iniciaran dilluns vinent amb els canvis en la senyalització vertical d’ambdós carrers, per a que dimecres dia 8 es pugui realitzar el canvi a primera hora del matí. El mateix dimecres es modificarà la senyalització horitzontal.

  Pel que fa al transport públic, la línia 11 modifica el seu traçat, circulant a partir del dia 8 pel carrer Acadèmic en lloc de fer-ho pel carrer Lluís Companys, mantenint la cobertura al barri amb les dues parades ja existents al carrer Acadèmia, a més a més de les de Ronda-Unió i Plaça Pagesos. La línia 4 seguirà el seu traçat i parades actuals.

  Cal recordar que aquesta mesura s’adopta després dels estudis de mobilitat realitzats per l’Ajuntament de Lleida en els últims anys, reunions amb l’associació de veïns i altres entitats i també trobades amb els veïns i veïnes. També es va portar a terme una enquesta presencial entre els veïns i les veïnes del barri, i també una enquesta més general a la pàgina web de la Paeria. L’enquesta va donar com a resultat que un 65% dels residents van valorar de forma positiva els canvis de circulació i les noves mesures de mobilitat a la zona.

  Campanya de difusió entre els habitatges i els comerços del barri

  L’Ajuntament de Lleida ja ha iniciat una campanya informativa entre els habitatges i els comerços del barri i l’entorn, amb cartells als portals i a les botigues, entre altres. La campanya de difusió es reforçarà amb anuncis a la premsa local, falques de radio i les xarxes socials.

  Altres canvis de mobilitat a la zona

  Durant aquest estiu també està previst que s’habiliti el nou carril bici de l’Avinguda Catalunya, que connectarà amb els trams de Rambla d’Aragó i el Pont de la Universitat, donant així continuïtat a aquest eix. Paralel·lament, ja es treballa en el projecte del tram Ricard Viñes-Onze de Setembre, passant per l’avinguda Doctor Fleming, que és l’últim que queda pendent per completar l’Eix Nord-Sud entre els campus d’Agrònoms i Cappont de la UdL.

  Un altre canvi de mobilitat que s’implantarà properament és la possibilitat de poder girar des de Rambla d’Aragó al carrer Bisbe Messeguer, un nou gir a l’esquerra que millorarà substancialment la mobilitat a la zona i, molt especialment, al barri Universitat. Amb aquest nou gir, s’evitarà que el Centre Històric segueixi assumint un trànsit que no és el que hauria de tenir perquè no està vinculat als seus propis usos.

  Tots aquests canvis tenen l’objectiu de millorar la circulació al barri de Instituts-Sant Ignasi, Escorxador, Universitat i Centre Històric, ubicats en una de les zones més cèntriques de la ciutat.