Els actors Nicolas Cage i Ed Harris rebran el Gran Premi Honorífic al 51è Festival de Sitges

  El certamen culminarà amb un concert de John Carpenter amb les bandes sonores de les seves pel·lícules

  Els actors Nicolas Cage i Ed Harris seran a Sitges per rebre el Gran Premi Honorífic en la 51 edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic, que tindrà lloc del 4 al 14 d’octubre. A més, en el marc del certamen, Cage també presentarà ‘Mandy’, el thriller del director Panos Cosmatos del qual n’és el protagonista. El festival culminarà amb un concert de John Carpenter, una figura de culte del cinema de terror, que repassarà les bandes sonores de les seves pel·lícules, entre les que destaca ‘La noche de Halloween’, que celebrarà el seu 40è aniversari al certamen. Aquest serà l’únic espectacle del director i compositor a Espanya dins de la seva gira europea.
  El director del festival, Ángel Sala, ha avançat aquest dijous una part dels títols que integraran la Secció Oficial, amb una important presència del cinema iberoamericà amb films com els argentins ‘Animal’, d’Armando Bro II, i ‘Muere, monstruo, muere’, d’Alejandro Fadel, la colombiana ‘Siete cabezas’, de Jaime Osorio, i la portuguesa ‘Diamantino’, de Gabriel Abrantes i Daniel Schmidt. A part, destaca la producció catalana ‘El año de la plaga’ —adaptació de la novel·la homònima de Marc Pastor—, dirigida per Carlos Martín Ferrera i protagonitzada per Ivan Massagué, Ana Serradilla, Miriam Giovnelli, Silvia Abril i Juanra Bonet.

  El Festival de Sitges també tindrà representació japonesa amb les pel·lícules ‘Inuyashiki’, ‘Laplace’s Witch’ i ‘Maquia: When the promised flower blooms’, i el cinema nord-americà aterrarà amb ‘Elizabeth Harvest’, ‘Clara’, ‘I think we’re alone now’, ‘Prospect’ i ‘The man who killed Hitler and the the Bigfoot’. A més, retornaran al certamen directors presents en altres edicions que mostraran ara les seves noves produccions, com ara Jim Hoskins amb ‘An evening with Beverly Luff Linn’, Quentin Dupieux amb ‘Au Postel’, Agnieszka Smoczynska amb ‘Fugue’, Mani Haghighi amb ‘Pig’ i Colin Minihan amb ‘What keeps you alive’.

  La secció del festival dedicada al thriller, Òrbita, introduirà el film ‘Asher’, de Michael Caton-Jones, protagonitzat per Ron Perlman, que serà a Sitges per presentar la pel·lícula i rebre un premi honorífic. També s’hi presentaran ‘Arctic’, de Joe Penna, amb Mads Mikkelsen; ‘Galveston’, de Mélanie Laurent, amb Elle Fanning; ‘Operation Red Sea’, de Dante Lam; i ‘The spy gone North’, de Yun Jong-bin. Pel que fa a la secció d’animació del certamen, Anima’t, s’hi projectarà ‘Chuck Steel: Night of the Trampires’, de Michael Mort; l’adaptació dels contes de Hoffman en stop motion ‘Hoffmaniada’, d’Stanislav Sokolov; l’anime ‘Liz and the blue bird’, de Naoko Yamada, i la brasilera ‘Tito e os pássaros’, de Gustavo Steinberg, Gabriel Bitar i André Catoto.

  El Festival de Sitges també explorarà noves vies narratives amb la secció ‘Noves visions’, on destacarà la presència europea amb ‘Domestique’, d’Adam Sedlák; ‘Ederlezi Rising’, de Lazar Bodroza; ‘Involution’, de Pavel Khvaleev; ‘Luz’, de Tilman Singer, i ‘The invocation of Enver Simaku’, de Marco Lledó Escartín. També despunten la brasilera ‘O clube dos canibais’, de Guto Parente; la japonesa ‘One cut of the dead’, de Shinichiro Ueda; el filipí ‘Season of the devil’, de Lav Díaz, i la coproducció entre Tailàndia, Hong Kong i Japó, ‘Ten years Thailand’.

  La secció Panorama Fantàstic portarà el terror al festival de la mà de ‘St. Agatha’, de Darren Lynn Bousman; ‘Parallel’, d’Isaac Ezban; ‘A rough draft’, de Sergey Mokritsky; ‘Cam’, de Daniel Goldhaber; ‘Incredible violence’, de G. Patrick Condon; ‘The dark’, de Justin P. Lange; ‘The Liquidator’, de Xu Jizhou, o ‘The Ranger’, de Jenn Wexler. En el marc de la secció Brigadoon, s’hi presentaran els documentals ‘Navajeros, censores y nuevos realizadores’, ‘Director Z, el vendedor de ilusiones’, ‘Goodbye Ringo’ i ‘La venganza de Jairo’. En Sessió Especial podrà veure’s el capítol ‘El hombre que vendió su alma’, de Narciso Ibáñez, i, a més, es projectarà en una nova còpia restaurada el clàssic ‘Arrebato’, d’Iván Zulueta. Brigadoon homenatjarà el desaparegut director italià Umberto Lenzi oferint un ampli ventall de les seves pel·lícules.

  Enguany, com ja és tradició, també tindrà lloc la Sitges Zombie Walk, el dia 6 d’octubre, i també s’hi realitzaran altres activitats i iniciatives paral·leles al certamen, com ara l’espai Sitges Industry Area, la quarta edició del Sitges Pitchbox, la Blood Red Carpet, el Sitges Taboo’ks i l’edició del llibre oficial del festival, dedicat en aquesta ocasió al director italià Michele Soavi.