Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El veïnat dels barris del sud de Reus, protagonistes d’una jornada d’identitats

Avatar photo

Durant la jornada s'inaugurarà l'exposició "Gent del Barri", es projectarà un audiovisual i hi haurà una taula intercultural.

Imatge del Centre Cívic Migjorn, a Reus.

La Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals i la Regidoria de Cultura i Política Lingüística, amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social, organitzen aquest dimecres, 18 de desembre al Centre Cívic Migjorn la jornada «Identitats als barris del sud», coincidint amb el Dia Internacional del Migrant.

La zona sud de Reus, és una de les zones de creixement de la ciutat, que inclou els barris Fortuny, Mas Iglesias, Juroca, Montserrat i Parcel·les Casas, on conviuen persones nascudes a Reus amb altres que hi van arribar fa cinquanta, seixanta o setanta anys amb el veïnat de més recent incorporació.

La jornada porta el títol genèric de «Vents del Sud» i forma part del bloc denominat «Tocats pel vent!», que aplega caminades, xarrades i visites guiades de descoberta de l’entorn on es troba ubicat cada centre cívic.

La jornada consistirà en la inauguració de l’exposició «Gent del barri», amb fotografies de persones dels barris Fortuny i Mas Iglesias; la projecció de l’audiovisual «Barri Fortuny, el pas del temps», i una taula intercultural. La taula estarà formada per veïns i veïnes del barri amb una trajectòria associativa i de referència que explicaran la seva experiència: quan van arribar-hi, quina ha estat l’adaptació, com han viscut el pas del temps, quins canvis han experimentat, etc. A més, també hi participaran professionals dels àmbits sanitari, social, educatiu i religiós que fa anys que treballen a la zona.

En acabar la trobada, es farà un col·loqui amb totes les persones implicades i un aperitiu internacional.

L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer la història dels barris del sud de Reus (històries de vida, costums, fets, anècdotes…), per tal de compartir la memòria popular i dels moviments veïnals per entendre el present i el futur d’aquests barris i de la ciutat.

En definitiva, es tracta de crear identitat i sentiment de barri mitjançant la implicació del veïnat i a través de la memòria oral i gràfica del passat i present de cada barri del sud de la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Networking de professions artístiques a la Casa de Fusta

Notícia següent

La volta al món en 80 dies inspira el Nadal d’Amposta

Notícies relacionades