El teatre infantil i la dansa contemporània, dos dels protagonistes de la tarda de divendres a FiraTàrrega

    Els valencians l’Horta Teatre apropa els valors de la terra als infants i la companyia basca LaRutan aposta per la dansa de carrer

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    Pla obert d'un moment de l'espectacle de dansa 'Out of the blue' de la companyia LaRutan, a FiraTàrrega. Foto: ACN
    El teatre infantil ‘Horta’ de la companyia l’Horta Teatre i l’espectacle de dansa ‘Out Of The Blue’ de LaRutan han estat dos dels protagonistes de la tarda de divendres a la 39a edició de FiraTàrrega. L’espectacle de L’Horta Teatre neix per recuperar els valors arrelats a la terra d’aquesta comarca valenciana a través d’un recorregut en el que els infants són els protagonistes de “preparar la terra”. Amb coreografia i direcció de Maria Andres, ‘Out Of The Blue’ és la proposta de dansa de LaRutan que neix de la necessitat de gaudir del plaer de ballar lliurement, de moure’s, de desconnectar i de trencar la rutina. Aquest espectacle s’ha fet en un dels escenaris més emblemàtics de la fira com és la Plaça de les Nacions Sense Estat. Una de les propostes de la fira adreçades al públic més jove és l’espectacle ’Horta’ de la companyia valenciana L’Horta Teatre. Aquest espectacle recupera els valors arrelats a la terra a través d’un recorregut a diferents espais transformats en horta en els que els infants són els protagonistes. Connectant els cinc sentits els joves participants han pogut tocar la terra, plantar enciams i cebes i descobrir objectes antics així com olorar herbes. El nom de l’espectacle ve de la comarca homònima d’Horta de València i la companyia ha ensenyat als joves els secrets de la terra que els hi van ensenyar els seus “iaios” Vicent i Maria.
    Un dels espectacles que més públic ha aplegat a la tarda ha estat ‘Out Of The Blue’ de la companyia basca LaRutan. La peça de dansa contemporània dels intèrprets Denis Martínez i Maria Andres ha atret l’atenció de les desenes d’espectadors que s’han aplegat a la Plaça de les Nacions Sense Estat. Un espectacle fresc amb una durada d’onze minuts en el que dos cossos estranys es troben.