Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

El setè Festival de Pasqua de Cervera culmina aquest vespre essent un gran èxit

Avatar photo

El certamen es consolida com un dels aparadors més importants de la música clàssica catalana

El setè Festival de Pasqua de Cervera posarà el punt final aquest vespre fent sonar una de les joies musicals de la Segarra: l’orgue de l’església de Sant Agustí, construït per Francisco Tepatti l’any 1895, que tocarà Miquel González acompanyat de la soprano Marta Mathéu. Enguany s’han posat a la venda 3.550 entrades i el certamen ha comptat amb un pressupost de 78.000 euros. A falta de dades definitives es calcula que uns 2.000 espectadors hauran passat pel certamen, que es consolida com un dels aparadors més importants de la música clàssica catalana

Així ho han assegurat tant l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, com el director del festival, Josep Maria Sauret, que han fet un balanç molt positiu tant de la resposta del públic com de la satisfacció dels artistes. El Festival de Pasqua ha ofert des del 6 d’abril onze produccions i dinou concerts en vuit espais de representació, i ha comptat amb 220 intèrprets. Sauret -que aquest any s’ha estrenat en el càrrec- ha fet una aposta per presentar creacions pensades expressament pel Festival i també per recuperar repertori desconegut de la música clàssica catalana, uns objectius que vol potenciar de cara al futur. També vol seguir col·laborant amb les grans companyies i entitats del sector musical català. El programa d’enguany ha inclòs com a concerts més destacats l’homenatge a Beethoven de l’orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida o les actuacions de la soprano i arpista Arianna Savall i la polifònica de Puig-reig.

El director del Festival de Pasqua de Cervera, Josep Maria Sauret, ha volgut donar un nou impuls al certamen per tal que continuï ”sent un referent de la música clàssica catalana però amb molta més projecció” i per això aposta per les produccions pròpies. El certamen de la capital de la Segarra és un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya i aquest any també s’ha marcat com a objectiu conquerir nous públics.

El tret de sortida el va donar el 6 d’abril la companyia Vaivé amb Brodas Bros amb una proposta que combinava la música tradicional amb la dansa contemporània com el hip-hop. El públic en aquest cas van ser més de 800 escolars de diferents centre educatius de la Segarra que van omplir el Gran Teatre de la Passió. Dissabte 8 d’abril el Paranimf de la Universitat de Cervera va acollir una de les produccions pròpies del Festival: el concert de ‘Les noves veus corals’, a càrrec del Cor infantil Amics de la Unió i els Cors del Conservatori de Cervera. S’hi van poder escoltar les ‘Cançons Nocturnes’ de Bernat Vivancos i obres de Josep Vila i Casañas.

Els principals concerts de vespre que s’han fet aquesta setmana també han tingut com a escenari el Paranimf de la Universitat. Destaca l’homenatge que va fer dijous 13 l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida al compositor alemany Ludwig van Beethoven, amb la interpretació de la simfonia núm.2, opus 36, en re major. El concert també va tenir un caràcter inèdit, ja que la formació simfònica lleidatana va rescatar una obra d’homenatge dedicada al compositor alemany que va ser composta pel músic de Vic Bernat Calvó Puig a finals del segle XIX.

El festival també ha comptat amb artistes com la soprano i arpista Arianna Savall -filla de Jordi Savall-, al capdavant de l’Hirundo Maris Trio, al costat del seu marit, el tenor noruec Petter U. Johansen i Miquel Àngel Cordero al contrabaix. Van oferir el recital ‘Bella Terra, Cants del Sud i del Nord’ amb peces de música tradicional catalana, tant d’autor com dels cançoners i trobadors catalans, combinat amb obres de creació pròpia del grup, que estableixen una relació amb creacions del repertori tradicional nòrdic i europeu. Divendres el protagonisme va ser per a la Nova Cançó amb la Polifònica de Puig-reig, una de les formacions corals de més prestigi de Catalunya. Va oferir una actuació que va arrancar els aplaudiments entusiasmats dels gairebé dos-cents espectadors que van gaudir del concert. La coral els va correspondre amb fins a tres bisos.

Aquest divendres i dissabte també hi ha hagut concerts de proximitat en horari matinal a l’església de Sant Joan Degollat, la residència Sagrada Família, l’Auditori Municipal i la Casa Museu Duran i Sanpere.

La jornada de dissabte es va tancar amb un espectacle singular: un maridatge de Jazz i vins a l’Auditori. El reconegut pianista de jazz, Ignasi Terraza, va posar música als vins que es van poder degustar a través de les recomanacions del sommelier Jordi Martínez.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Cambra de Tarragona fomenta la formació entre les persones aturades

Notícia següent

L’Ajuntament de Girona fomenta la cultura i l’apropa a tothom

Notícies relacionades