El servei de cuina del Joan XXIII aporta menús diaris a persones amb necessitats bàsiques

    L’Associació Joventut i Vida recull a les instal•lacions de la cuina de l’hospital, gestionada per UTE Arcasa-Clece, els excedents que han quedat, garantint les condicions higiènic-sanitàries i un menú equilibrat i saludable

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    Des del passat mes de març, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona aporta menús diaris a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona que van al menjador social ubicat al barri tarragoní de Bonavista. A través de la Unitat d’Hoteleria de la direcció de Serveis Generals del Joan XXIII, en col·laboració amb l’empresa UTE Arcasa-Clece que ofereix el servei d’alimentació a l’hospital, van començar a cedir voluntàriament part dels excedents alimentaris a l’Associació Joventut i Vida per donar suport al menjador social que gestiona aquesta entitat, ubicat al barri de Bonavista. Joventut i Vida treballa a fons en una tasca d’una gran vàlua per a les famílies més necessitades de la zona. Diàriament, desenes de famílies van a menjar o a recollir els seus àpats gràcies a aquesta Associació que contacta amb moltes empreses que cedeixen productes alimentaris. Es tracta d’un projecte d’aprofitament de recursos i de treball en xarxa que contribueix a prevenir el malbaratament alimentari i, molt important, a reduir l’impacte de la pobresa a l’àrea de Tarragona. L’objectiu és protegir el dret a l’alimentació de la ciutadania en risc d’exclusió social i reduir tanmateix el malbaratament.

    Concretament, la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII se centra en oferir suport a part dels àpats que es donen diàriament, des de les instal·lacions del propi menjador, a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable. De dimarts a divendres, l’Associació Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènic-sanitàries. Es preveu donar continuïtat al projecte incloent sessions de formació teòric-pràctiques dirigides a les persones voluntàries que ajuden al menjador social de Bonavista per capacitar-les en conceptes d’higiene i manipulació d’aliments, així com també diversos tallers dirigits als usuaris sobre alimentació saludable, sostenible i econòmica. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats.