El rellotge carilló del Mercat Central s’inaugurarà el 21 de novembre

  La inauguració oficial es durà a terme a les 12h i tornarà a sonar a les 18h

  Elvira Ferrando, presidenta d'Espimsa, a la presentació de la inauguració del carilló. Foto: Mònica Brey

  El dimecres 21 de novembre a les 12h es durà a terme la inauguració oficial del Rellotge Carilló del Mercat Central de Tarragona i el segon passi serà a les 18h. El rellotge converteix Tarragona en l’única ciutat de Catalunya que té un carilló. Elvira Ferrando, consellera i presidenta d’Espimsa ha destacat: “Serà un element que ens diferenciarà d’altres ciutats i que ens ajudarà a dinamitzar la zona”.

  Demà, 7 de novembre, durant tot el dia es realitzaran treballs d’instal·lació de tots els elements i mecanismes necessaris. Durant tot el dia, la porta principal del Mercat Central de la plaça Corsini estarà tancada per “motius de seguretat”, ha assegurat la consellera. Els elements del Seguici Popular no es podran veure fins el dia de la inauguració, però la ciutadania ja podrà veure que hi haurà moviment a la façana. Els elements del Seguici Popular al carilló seran la Negrita, l’Àliga, la Geganta Vella, el Nano Capità, el Lleó i el Gegant.

  El mecanisme del rellotge serà el següent: l’apertura de portes i la sortida de l’estructura serà de 45 segons; la rotació de la peça i dels elements del Seguici Popular que es farà dos vegades serà de 60 segons; i el tancament de portes i l’entrada dels elements a dins del rellotge durarà 45 segons. En total, la duració serà de 150 segons. Durant tot l’any, el rellotge sonarà a les 12h i a les 18h de dilluns a diumenge; excepte durant la temporada d’estiu i fins després de Santa Tecla, que hi haurà un tercer passi a les 20h perquè “la gent a l’estiu viu al carrer”, ha destacat Elvira Ferrando.

  El rellotge carilló estarà acompanyat per la música Amparito Roca, la popular cançó coneguda a la localitat, amb una versió específica per poder compaginar-se amb el moviment del rellotge. A més, el carilló s’acoplarà en tonalitats a les diferents estacions de l’any i el 31 de desembre donarà les 12 campanades per començar l’any nou; aquest esdeveniment específic servirà per potenciar un dels objectius de la instal·lació del carilló que és que es converteixi en un punt de referència a Tarragona. El pressupost total del rellotge carilló ha estat de 89.213,30 euros.