El protocol contra les agressions sexistes a la Festa Major de Reus, valorat molt positivament

  El protocol i les campanyes associades que comporta posen sobre la taula la importància del consentiment a les relacions sexuals

  La regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència de l’Ajuntament de Reus, juntament amb diferents entitats de la ciutat han fet una valoració molt positiva de la posada en marxa del Protocol contra les agressions sexistes a les festes populars durant la Festa Major de Sant Pere. El protocol i les campanyes associades que comporta posen sobre la taula la importància del consentiment a les relacions sexuals i actuen en el marc de la prevenció com l’eina clau per tal d’evitar agressions sexuals.

  La campanya que s’ha realitzat durant els dies de Festa Major ha tingut un caràcter informatiu i preventiu i ha comptat amb un punt d’informació al Parc de la Festa durant els dies de Barraques, amb personal especialitzat que conscienciava sobre la importància del consentiment en les relacions sexuals i el rebuig d’actituds sexistes, tant per qui les pateix com pels observadors d’aquestes conductes per tal que adoptin un paper actiu de rebuig davant qualsevol actitud sexista.

  La campanya també va estar activa durant la nit del 28 de juny, nit de la revetlla, amb un punt mòbil que es va desplaçar per les tres revetlles amb més risc potencial: Parc Sant Jordi, La Palma i Passeig Mata.

  La campanya ha arribat a centenars de joves que l’han rebut molt positivament.

  Totes aquestes festes han comptat amb pòsters amb la imatge i el lema de la campanya “Estimo com vull i qui vull, si dic si triem on; si dic no, bona nit!”, pòsters específics per les barres amb frases com: les brometes sexistes no fan gràcia, lús o abús de l’alcohol o altres drogues no justifiquen cap agressio, etc; cartells específics pels WC’s i una o dues lones amb el mateix missatge de la campanya. També s’han fet adhesius de la campanya amb el lema «No és no» que han tingut molt bona acollida i s’ha realitzat un vídeo promocional de la campanya que han realitzat els alumnes de la Casa d’Oficis de Creació i producció audiovisual de Mas Carandell que estan ubicats al Casal de Joves.

  Els promotors de la campanya, identificats com a tals, han estat els encarregats de pe njar els cartells a cada barra , als lavabos i de repartir adhesius i miniguies contra les agressions sexistes de la mateixa campanya. Les persones que s’han acostat als punts habilitats en la seva majoria han demanat informació i han valorat la campanya com a molt positiva i necessària.

  Per altra banda no s’ha registrat per part de la Guàrdia Urbana ni els Mossos d’Esquadra cap denúncia per agressió sexual a cap dels espais de festa mencionats. La qual cosa reforça el protocol i la idea de segui treballant per construir una ciutat més igualitària.

  La campanya continua vigent i qualsevol entitat que vulgui adherir-se al protocol pot consultar el web on trobarà tota la informació, tots els materials i les dates de les properes sessions formatives.