El proper Ple de la Paeria tractarà un nou recurs per a dones en situació de violència masclista

  El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans s'ha reunit amb el col·lectiu Dones Lleida i ha explicat que el plec de condicions està a contractació i que passarà per la comissió informativa de l’àrea el pròxim mes

  L’Ajuntament de Lleida preveu incloure a l’ordre del dia del Ple del mes de desembre la contractació per a un nou recurs per a dones víctimes de violència masclista, que funcionarà les 24 hores del dia, tal com va anunciar el paer en cap, Fèlix Larrosa, al ple de pressupostos.

  El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans s’ha reunit aquest divendres amb el col·lectiu Dones Lleida i l’ha informat sobre el nou recurs, així com de la sensibilitat de la Paeria vers aquesta qüestió. Rodamilans ha explicat que el plec de condicions està a contractació i que passarà per la pròxima Comissió informativa de les Polítiques de drets i serveis a les persones, pas previ al Ple, per a la seva aprovació i licitació. Això permetria, segons el tinent d’alcalde, poder posar en marxa el recurs el primer trimestre del 2019. En la reunió d’avui s’ha acordat que l’alcalde Larrosa es reunirà properament amb Dones Lleida perquè els expliqui quines són les principals línies d’actuació en aquesta matèria i perquè puguin intercanviar opinions al respecte.

  Rodamilans ha remarcat que el més important és que el servei que es presti a les dones que se troben en aquest situació sigui de qualitat i que es puguin atendre les seves necessitats i les dels seus fills/es.

  S’ha de recordar que les dones que es troben en situació de violència masclista tenen al seu abast el Centre municipal d’Informació i Atenció a les Dones, el CIAD, que ofereix una atenció integral a les dones que ho necessiten. Aquest servei fa un treball important en la prevenció, detecció i atenció integral a les dones en aquesta situació. El serveis socials es coordinen amb el CIAD per posar en marxa recursos adreçats a protegir la dona i els seus fills/es, oferint estada, acompanyament i suport professional. Entre altres recursos, té habilitats tres pisos d’emergència per allotjar i atendre dones víctimes de violència masclista.

  Per això, Rodamilans ha incidit en què s’ha de garantir la qualitat en les diferents vessants, algunes de les quals ja s’ofereixen des de la Paeria i que es completaran amb la licitació. El tinent d’alcalde ha compartit les inquietuds del col·lectiu i s’ha mostrat obert al diàleg i al debat sobre possibles millores o aspectes a tenir en compte en aquest servei.