El president Torra expressa el “compromís” del Govern amb el desplegament de la vegueria del Penedès

  El cap de l’Executiu ha encapçalat al Vendrell l’Assemblea municipalista del Penedès, el primer acte de la nova vegueria que ha aplegat els alcaldes del Baix i l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia, els presidents dels consells comarcals i la Plataforma Provegueria Penedès

  Imatge del president i el conseller amb els alcaldes. Foto: Secretaria President
  El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat des del Vendrell “el compromís” del Govern amb el  desplegament de la vegueria del Penedès, perquè, ha dit, “hi guanya Catalunya”. “La República per la qual treballo és un país equilibrat, sostenible, amb oportunitats arreu del territori”, ha afirmat.
  El cap de l’Executiu ha encapçalat al Vendrell l’Assemblea municipalista del Penedès, el primer acte de la nova vegueria, que ha reunit els alcaldes del Baix i l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia, els presidents dels quatre consells comarcals i la Plataforma Provegueria Penedès.
  Davant la setantena d’alcaldes de la Vegueria el president ha afirmat que “sempre que hem fet al país reivindicacions que han sortit de manera lliure de la ciutadania, des de baix, han pogut tirar ensavant quan han trobat complicitat de les institucions”. “Aquesta vegueria que tothom dibuixava o somniava ala vau haver de lluitar des de baix i defensar davant les administracions”, ha recordat, i ha agraït la feina feta en aquest sentit pels alcaldes de les quatre comarques i la Plataforma Provegueria Penedès. “Reivindiqueu i defenseu sempre la vostra terra i feu-ho arreu”, “feu-ho pel Penedès i per la nació sencera”, ha dit.
  A part del president han intervingut en l’acte l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; l’alcalde de Vilafranca del Penedès i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, i el president de la Plataforma Provegueria Penedès, Fèlix Simon.
  El Parlament de Catalunya va aprovar el febrer de 2017 la creació de la vegueria del Penedès. El juliol de 2018 el Govern va nomenar Regull com a delegat del Govern a la zona.