El ple de Tortosa dona compte de l’aprovació de la liquidació pressupostària de l’exercici 2018

  La sessió ordinària aprova el nou pla d'igualtat entre dones i homes a l'Ajuntament així com els preus de les noves activitats a les instal·lacions del Win

  Imatge del plenari

  El ple ordinari corresponent a l’abril a l’Ajuntament de Tortosa ha servit per donar compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost corresponent a l’exercici del 2018. Recordem que els comptes havien deixat un romanent de tresoreria de més de 6 milions d’euros per a despeses generals, i que el resultat pressupostari ajustat va ser de 2,9 milions. De la mateixa manera, durant l’exercici pressupostari passat es van destinar 4 milions a l’amortització de préstecs, i el període mitjà de pagament a proveïdors (PMP) es va situar en 19,26 dies.

  El mateix ple ha servit per aprovar la renovació del pla d’igualtat entre dones i homes de l’Ajuntament de Tortosa, així com la modificació de l’ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari dels serveis esportius municipals. Aquesta modificació fixa els preus de les noves activitats que es posaran en marxa al Win Complex Esportiu Tortosa, com ara l’ús de les noves pistes de pàdel, activitats aquàtiques o serveis d’entrenament personal, entre d’altres.

  El ple ha debatut sis mocions presentades pels grups polítics. D’aquestes, dos reclamaven al departament de Salut que retorne al CAP Baix Ebre les especialitats mèdiques que ha dut a una altra població veïna arran de la reordenació del servei de pediatria als CAP del Temple i Ferreries. Una de les mocions, presentada pel PSC, ha sigut aprovada amb els vots de 18 dels 21 regidors; l’altra, de Movem Tortosa, només ha comptat amb 10 dels 21 vots.

  També han quedat aprovades l’altra moció del PSC, per reparar i incrementar els circuits de salut als espais públics de la ciutat, i la moció de Movem Tortosa, per l’impuls de pactes d’àmbit estatal i català per al desenvolupament de les zones rurals com les Terres de l’Ebre, que ha comptat amb la unanimitat del ple.

  Per contra, han quedat rebutjades les dos mocions del grup municipal de la CUP-Ae: la primera, per reclamar un transport sanitari de provisió, gestió i titularitat pública, i l’altra, per augmentar el parc públic d’habitatges de Tortosa.