El ple aprova combatre els abusos de la banca i afavorir l’ús de vehicles elèctrics a la ciutat

Durant el ple ordinari a l’ajuntament d’Amposta s’han aprovat diverses mocions com denunciar els incompliments de Sorea i donar suport als criadors de braus

L’adaptació de la normativa urbanística del POUM a la legislació vigent sobre l’accessibilitat universal de les persones, ha estat un dels punts destacats de les ordres del dia durant la sessió plenària d’ahir, 28 de maig. També ho han fet les mocions presentades pels grups municipals de PxC, el PSC i CiU.

La primera moció ha demanat crear un servei per combatre els abusos de la banca. “Segurament gairebé tothom d’Amposta haurà patit algun abús de la banca, els més coneguts són: les comissions al descobert, el fet que no puguis pagar el dia u i si pagues el dos o el tres et peguen una clavada impressionant,i  si el dia 15 no has pogut, te la peguen doble, (…) i són diners que se poden reclamar. També amb les targetes de crèdit, aquesta gran banca aplica interessos als interessos, això és un delicte i es diu anatocisme” explica el portaveu de PxC, Germán Siscar. Diu també que al cap de l’any potser han cobrat 300 o 400 euros d’interessos, però que els bancs saben que la gent no podrà contractar un advocat per denunciar-ho i per això abusen. Apunta que també passa amb les hipoteques, que per exemple en fas una de 30.000 euros i quan vas a veure els diners en posa 34 mil perquè t’han posat una segurança de vida. Diu que són diners que al cap d’un any se poden reclamar. A més, afegeix: “Amposta seria el primer municipi d’Espanya en tenir aquest servei”. Aquesta moció ha tingut l’abstenció de la regidora no adscrita, Rosa Pertegaz, el suport del PSC, de CiU amb la condició de cobrir aquest servei amb personal propi, i d’ ERC. “Estem totalment d’acord en la moció, lluitant contra els excessos de la banca i dels més forts sempre estarem al costat. En tot cas també compartim la visió, en aquest cas, de CiU de què tenim capacitat de fer-ho des de dins de casa.” ha apuntat, Adam Tomàs, alcalde d’Amposta i portaveu d’ERC.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal del PSC-CP, Francesc Miró, ha presentat una moció per afavorir l’ús de vehicles elèctrics i per tant, reduir la contaminació a la ciutat. Algunes de les modificacions que demana són: la gratuïtat de la zona blava per a aquets vehicles, rebaixar l’impost de circulació i de construcció dels garatges on carregar aquests cotxes, implantar més punts de recàrrega i fer una campanya per informar als ciutadans. La moció ha estat recolzada pels grups municipals PxC, Ciu i l’equip de govern, ERC.

El portaveu del grup municipal PxC, Germán Siscar, també ha presentat com a moció denunciar els incompliments de Sorea, com per exemple el fet de no complir l’horari que s’estableix en el contracte. Una moció que tots els grups municipals han recolzat.

L’última moció presentada al ple ha estat per part del grup municipal de CiU ha exposat el fet de donar suport a l’Associació de criadors de brau de les Terres de l’Ebre i facilitar la implantació del projecte de museïtzació del bou brau al terme municipal d’Amposta. “Aquest museu hauria de servir per donar a conèixer la nostra festa com incentiu turístic, (…). Creiem que és beneficiós per a tothom donar a conèixer d’on ve el bou i perquè aquí hi ha aquesta tradició”, ha explicat la portaveu del grup municipal CiU, Isabel Ferré. Una moció que ha tingut el suport de tots els grups municipals de la ciutat.