El PDeCAT reclama rehabilitacions immediates a les façanes municipals

    El grup municipal de Dídac Nadal demanarà una subvenció municipal de 1,5MEUR anuals

    Els portaveus del PDeCAT en una de les façanes en perill. Foto: EF

    El grup municipal PDeCAT reclama rehabilitacions immediates a les façanes municipals que es troben en un “estat deterioritat“, tal com assegura Dídac Nadal, portaveu del partit a l’Ajuntament de Tarragona. Pel grup, la rehabilitació de façanes és un tema d’especial notorietat perquè “genera perills i riscos pels ciutadans tarragonins”. Només al mes d’octubre, s’han realitzat 4 intervencions a Bonavista, 3 d’elles amb desallotjaments dels propietaris. Nadal ha lamentat: “A Tarragona tenim els edificis més antics de tot l’Estat Espanyol”.

    “Preocupats per la situació”, el PDeCAT presentarà una moció al pròxim ple municipal demanant una subvenció municipal de 1,5MEUR anuals destinats només a la rehabilitació de les façanes municipals. Aquesta quantitat de diners ajudaria a rehabilitar al voltant de 75 façanes durant tot l’any. El grup municipal demanarà que aquesta subvenció sigui tant íntegra a la totalitat de la façana com localitzada a només un aspecte o amb un risc de despreniment. Aquesta subvenció anual destinaria els diners a unes façanes determinades a través de les sol·licituds dels veïns al consistori de la localitat. A més, segons ha proposat el PDeCAT, aquesta subvenció municipal podria ser compatible amb les que la Generalitat de Catalunya dóna en l’actualitat per aquest aspecte.

    Ahir, hi va haver una nova ocasió de perill en el carrer d’Orosi, que era un cas del qual es parlava des del 2010, segons ha explicat Nadal. Els bombers van acudir al lloc per identificar la situació de perill i, “encara que sembla que el risc no seria per la part de la via pública, s’haurien de prendre mesures”, ha destacat el portaveu del PDeCAT. Veient aquesta situació i les últimes que han succeït en els darrers mesos, Dídac Nadal ha explicat: “Estem preocupats perquè sembla que aquí les coses no passen per una qüestió de fortuna, però hauríem de prendre actuacions com més aviat millor per evitar aquest risc que un dia potser podríem lamentar”.