El PDeCAT denuncia que Àngel Ros li impedeix fer campanya pel Sí denegant-li l’ocupació de via pública

    Rep una resposta per escrit on s'explica que, segons el regidor de Comerç, "durant el període de la campanya electoral" les peticions s'han de trametre a la "Junta Electoral"

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    El grup municipal del PDeCAT denuncia que la Paeria no li ha concedit permís d’ocupació temporal de via pública tal i com havia sol·licitat pel conducte administrativament pertinent. El PDeCAT havia demanat poder ocupar aquest matí una zona de vianants al carrer Baró de Maials, cantonada amb Comtes d’Urgell, al mercat setmanal de Pardinyes per fer un acte de difussió. En la resposta per escrit de la regidoria de Promoció de la Ciutat s’indica que “seguint les indicacions del regidor de l’àmbit, Rafael Peris, totes les sol·licituds d’ocupació de via pública durant el període de la campanya electoral s’han de trametre a la Junta Electoral”.

    El president del grup municipal, Toni Postius, lamenta “profundament” l’actitud de l’equip de govern d’Àngel Ros perquè “se’ns ha impedit poder fer campanya i defensar lliurement els nostres posicionaments”. Postius també assenyala que “qui és competent per concedir permisos d’ocupació de via pública és sempre l’Ajuntament, sigui o no sigui període electoral, i així ha estat en anteriors cites electorals”. “La intenció d’aquesta resposta era evitar que puguéssim desenvolupar l’acció que teníem prevista”, es lamenta Postius, que fa notar el que considera una contradicció de la Paeria: “mentre que per una banda diuen que el referèndum del 1 d’octubre és il·legal i que, per tant, no estem en campanya electoral, per una altra ens adrecen a la Sindicatura Electoral, cosa que, de fet, implicaria que la Paeria estaria acceptant la validesa del referèndum”.

    En un intercanvi de correus electrònics amb Mercats i Via Pública, els tècnics insisteixen que “quan hi ha períodes de campanya electoral no podem autoritzar des del nostre departament les ocupacions temporals a la via pública”, extrem que no concorda amb experiències anteriors en períodes electorals quan sol·licituds similars sempre s’havien tramitat a través de la regidoria. El PDeCAT s’ha passejat igualment pel mercat de Pardinyes repartint propaganda, però sense instal·lar cap parada. Postius diu a Àngel Ros que “malgrat la seva actitud, més pròpia d’algú que aspira a voler ser membre del Tribunal Constitucional, nosaltres sortirem igualment cada dia a fer campanya i a demanar a la gent que es mobilitzi per la democràcia”.