El pavelló 3 dels Camps Elisis de Lleida acull diverses fires aquest cap de setmana

  Fira de Lleida aplega la 25a edició de Lleidantic, la 12a de Lleida Retro i la 8a Trobada del Disc

  “Lleidantic és un saló plenament consolidat, que ha aconseguit superar la crisi econòmica que en els darrers anys ha afectat especialment aquest sector, fins al punt de ser l’única fira d’antiguitats que s’ha mantingut de forma regular a la demarcació de Lleida”, ha dit Rafael Peris, tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i del Comerç, durant l’acte inaugural d’aquest certamen.

  “L’èxit del saló rau que ha sabut adaptar-se progressivament a les demandes del públic. Aquest espai és idoni tant per comprar i vendre com per gaudir de vehicles i peces antigues”, ha manifestat el tinent d’alcalde, que ha participat aquest divendres a la tarda en la inauguració de la 25a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 12a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 8a Trobada del Disc, propostes que fins al diumenge aplegaran 27 expositors en el Pavelló 3 de Lleida, en un horari de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h.

  A l’acte han assistit el president de la Cambra de Comerç i Indústria, Joan Simó; el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, i els regidors Paco Cerdà i Joan Vilella.

  El saló acull més de 70 vehicles antics i clàssics del Club de Vehicles Històrics de Lleida, entre els quals destaca com a peça especial un The Sow o Sugga, un Volvo TP21 del 1954, l´únic que es conserva a Espanya en estat original. Se’n van fabricar 750 unitats a petició de les Forces Armades de Suècia. També s’hi exposen més de 12 vehicles Citroën 2CV de tots els models i colors amb motiu del 70è aniversari del vehicle. Els visitants també poden veure el Citroën 2CV Sahara (de dos motors), a més d’un Citroën Méhari 4×4, un totterreny molt original.

  En el sector dels cotxes antics s’exhibeixen peces especials com el Volvo P1.800 de color blanc de la sèrie de televisió “El Santo”, un Buick del 1931, un Packard dels anys 1920, un Citroën 11 del 1936, un Austin del 1936, un Ford A del 1928, un Jaguar MK VII, un Armstrong Siddeley i altres models dels anys 1930, 1940 i 1950. D’altra banda, és interessant la mostra d’esportius descapotables d’època, com ara els MG PA dels anys 1930, MG A, MG B, Triumph TR4 i 6 o 7 Porsche. Un magnífic Alfa Romeo restaurat i un altre Alfa Spider completen la col·lecció.

  Dins de Lleidantic, l’Associació Arts de Ponent de Lleida porta a terme una exposició de pintures i escultures d’artistes lleidatans contemporanis de diferents estils i fetes amb materials diversos; mentre que la Trobada del Disc ofereix als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents estils i aptes per a totes les butxaques. Els interessats tenen la possibilitat d’examinar vinils i comprar-los, però també de vendre o intercanviar material de tota mena.

  Com a novetat, cal destacar l’exposició de bicicletes antigues, la col·lecció numismàtica de l’Arxiu Històric de BBVA i la possibilitat de trobar discos de culte.

  Els tres salons presenten una àmplia oferta relacionada amb els sectors de la ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles (asiàtic, continental, del segle XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, ivori, vehicles clàssics i antics, discos, clubs i associacions i taller de restauració de cotxes.