El nou Mercat de Sant Antoni obrirà l’abril del 2018

  El mercat dominical disposarà de quatre trams de marquesines

  La remodelació del Mercat de Sant Antoni entra a la recta final. L’obertura està prevista per a l’abril del 2018, quan s’acabin les obres de pacificació de l’entorn, que inclouen la urbanització amb plataforma única dels carrers del Comte Borrell i de Tamarit i la transformació de la cruïlla en una plaça de 2.000 metres quadrats. Finalment, i fruit del treball conjunt amb els comerciants, el mercat dominical disposarà de quatre trams de marquesines.

  Ja s’ha presentat a les entitats i al veïnat del barri el resultat dels diferents processos de participació que s’han dut a terme en els darrers mesos. Així, se’ls ha mostrat com quedaran la pacificació del carrer del Comte Borrell (entre els carrers de Floridablanca i Manso) i del carrer de Tamarit (entre Comte d’Urgell i Viladomat) i, sobretot, la creació d’una nova plaça pública de 2.000 metres quadrats feta amb plataforma única i circulació restringida.

  La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha manifestat: “Ens felicitem de com ha anat el procés, que no només ens permetrà recuperar una autèntica joia de la ciutat, sinó també pacificar els carrers del Comte Borrell i de Tamarit i recuperar el mercat dominical a l’entorn de l’edifici. Crec que serà un salt qualitatiu molt important per als veïns i les veïnes del barri de Sant Antoni.”

  Solució per al mercat dominical
  La solució de les marquesines per al mercat dominical i del llibre té el vistiplau dels comerciants. Se situaran a les noves places que abans ocupaven els antics patis del mercat i que s’han recuperat per a l’ús ciutadà. Es tracta d’estructures metàl·liques de resistència alta, amb cobertures també metàl·liques però més lleugeres, i que en alguns trams seran retràctils. La marquesina del carrer del Comte d’Urgell serà tota retràctil.

  A més, hi haurà un espai multifuncional per a usos ciutadans de 700 metres quadrats, que inclou una aula de cuina comunitària, un espai per a joves i un espai polivalent i expositiu.