El Nobel d’Economia Edmund Phelps, acadèmic d’honor de la Acadèmia Europea de Doctors de Barcelona

    Se’n destaquen les aportacions en l’anàlisi sobre les compensacions internacionals en les polítiques macroeconòmiques

    El premi Nobel d’Economia de l’any 2006, Edmund Phelps, ha ingressat com a acadèmic d’honor aquest divendres a la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED) en una sessió solemne que ha tingut lloc a la capital catalana. Doctor per la Universitat de Yale, Phelps va començar la carrera professional a la companyia dedicada a la investigació de defensa RAND Corporation. Després va compaginar la docència a la Universitat de Yale amb la investigació a la fundació Cowles, on va publicar el treball ‘La regla d’or de l’acumulació del capital’. Aquest estudi és considerat per la RAED “una de les majors contribucions a la ciència econòmica”. L’any 1966 Phelps va canviar Yale per la Universitat de Pennsilvània, on va investigar el vincle entre ocupació, ajust dels salaris i inflació.

    L’any 2006 Phelps va obtenir el premi Nobel d’Economia per l’anàlisi sobre les compensacions internacionals en les polítiques macroeconòmiques. Actualment és professor a la Universitat de Columbia, on dirigeix el Centre sobre capitalisme i societat.

    La Reial Acadèmia Europea de Doctors, constituïda a Barcelona el 1914 i presidida actualment per Alfredo Rocafort Nicolau, es composa de 100 acadèmics distribuïts en cinc seccions: Ciències de la Salut, Ciències Socials, Ciències Humanes, Ciències Experimentals i Ciències Tecnològiques.