El mes de juny omple de festa i tradició la ciutat de Tarragona

  Del 14 al 30 de juny Tarragona gaudirà d’una programació festiva donant protagonisme a la nit de Sant Joan

  Imatge de la roda de premsa d'aquest matí. Foto: Laura V-M

  El mes de juny és el tret de sortida a l’estiu, i per aquest motiu Tarragona oferirà una programació festiva que s’iniciarà el divendres 14 de juny i s’allargarà fins al dia 30. La consellera de Festes en funcions, Begoña Floria, ha assenyalat que  “seguint amb el criteri que ja ha funcionat amb altres activitats culturals, aquest any també s’ha obert la programació a les propostes de les entitats, així aquest any juntament als actes municipals s’hi afegeixen deu entitats de la ciutat”.

  Entre els actes destaca la Fira Aproxima’t, de productes artesans i de proximitat del Camp de Tarragona, que per primera vegada acull la ciutat el dissabte dia 15. Dijous dia 20 s’oferirà un concert de Reggae per Xics amb The Penguins a la plaça de la Pagesia. La festivitat del Corpus tindrà lloc el 22 de juny amb els actes més tradicionals amb el toc de campanes i l’ofici religiós i el posterior Seguici de Corpus i la Professó de Corpus. A més del tradicional Ou com Balla. El dilluns 24, a la plaça de la Font, se celebrarà la tradicional diada castellera, amb les construccions de les quatres colles tarragonines a les 19:30 h. L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa s’afegeix al Juny Festiu amb la proposta ‘Envoltem la Catedral’ per celebrar els 40 anys de l’entitat. El mes es clourà amb la Cercavila de foc infantil a la Rambla de Ponent, el diumenge 30 de juny.

  La nit de Sant Joan

  La gran protagonista serà la nit de Sant Joan,  amb la Desvetlla dels Ninots de la Foguera que recorreran els carrers de la Part Alta en cercavila El diumenge arriba l’epicentre de la festa, la vigília de Sant Joan omplirà la ciutat d’actes de foc i petards. La seqüència ritual començarà amb l’arribada de la flama del Canigó a terres tarragonines a les set de la tarda i, a les 19:30 h, ho farà al Serrallo on s’encendrà la primera foguera i la crema del Ninot. Simultàniament, a la plaça Corsini es dispararà una sorollosa traca que anirà acompanyada del repartiment de coca amb xocolata. A les 11 h de la nit, la cercavila de foc recorrerà el centre de la ciutat, des de la plaça de la Mitja Lluna fins a la plaça Corsini. Davant el Mercat Central el Ball d’en Serrallonga llegirà el manifest dels ninots de les foguerades i s’encendrà la gran foguera que donarà el tret de sortida a la Revetlla de Sant Joan a càrrec de La Golden Beat.

  El programa de festes es pot consultar al web a: https://cultura.tarragona.cat/sant-joan i a la TGN Agenda