El Jovent Republicà presenta les candidatures a les llistes municipals de la Vegueria Penedès

  Gabriel Rufián va acompanyar a l'acte de presentació de les 15 candidatures

  Imatge dels candidats amb Gabriel Rufián. Cedida

  El Jovent Republicà de la Vegueria Penedès va presentar el passat dissabte a Vilanova i la Geltrú les 15 candidatures del Jovent a les llistes municipals pel 26 de maig. L’acte va ser presentat per Laia Sueiro (Portaveu del Jovent Penedès), Adrià Guevara (Cap de llista del Jovent a Vilanova i la Geltrú) i el diputat al Congrés Gabriel Rufián.

  Laia Sueiro va donar iniciar el seu discurs reivindicant la presència del Jovent Republicà a tots els actes i moviments de caire social –com les manifestacions contra el Pla Bolonya o la repulsió als desnonaments– i a la importància que ara el Jovent sigui a les institucions. “El Jovent Republicà concentra la generació més preparada, tant acadèmica com políticament, i és per això que hem d’entrar a les institucions”, va afirmar la penedesenca.

  Adrià Guevara va ser el següent en prendre la paraula, amb un discurs estructurat entorn un mateix eix: els drets del jovent del país. Guevara va fer especial incís en potenciar les polítiques emancipadores per a que la joventut de l’estat pugui tenir condicions d’habitatge, treball i estudis dignes. “La política o te la fas o te la fan”, deia Guevara, i es complementava dient que “ningú millor que la joventut sap com ens afecta el masclisme, l’homofòbia i el racisme”, i va assegurar un conjunt de polítiques emancipadores per erradicar aquestes discriminacions.

  Gabriel Rufián va fer l’última intervenció amb un discurs contundent on va recordar la importància que té el Jovent dins Esquerra Republicana: “El Jovent Republicà és l’ADN i la força d’aquest partit. L’Oriol i la Marta sempre m’ho recorden”. Rufián va donar especial importància a la culturització del jovent del país “perquè és el motor de la política” i va voler recordar que “ningú ens pot donar lliçons de republicanisme o independentisme perquè som Esquerra Republicana de Catalunya i tenim 88 anys d’història”.