El Govern pagarà 200 euros mensuals als treballadors en ERTO amb menys recursos

Oficina de TreballImatge pròpia

El Govern pagarà 200 euros al mes durant un trimestre als treballadors amb ingressos baixos afectats per un ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació), deu mesos després que es creés aquest mecanisme de salvaguarda dels llocs de treball. Fonts sindicals han criticat que les ajudes a aquest col·lectiu arribin amb retard i han recordat que fa mesos que les sol·liciten.

Fonts de la Generalitat, recorden que al mes d’abril es va aprovar ja una línia d’ajudes als afectats per la covid (empleats acomiadats o en ERTO) dotada amb un pressupost de 20 milions. La segona ajuda per al col·lectiu de treballadors en ERTO serà la que s’anunciarà avui, nou mesos després.

Les mateixes fonts de la Generalitat no van detallar la quantia i van explicar que serà a la reunió d’avui de diàleg social quan es detallin els imports. El que ha transcendit és que hi haurà una ajuda “extraordinària dirigida als treballadors en ERTO de qualsevol sector amb ingressos baixos i que no s’han reincorporat al seu lloc de treball i una altra per a formació també de treballadors en ERTO on es prioritzaran els sectors més afectats”, tal i com explica La Vanguardia.

Segons fonts de la Generalitat, la nova ajuda als empleats en ERTO s’impulsa perquè s’ha detectat que “l’Estat porta molts mesos sense pagar les prestació”. Tot i que el Ministeri de Treball nega que hi hagi retards generalitzats en les prestacions que es paguen als empleats en ERTO, els sindicats i les patronals denuncien que segueix havent-hi molts treballadors que segueixen cobrant amb retard.