El govern municipal de Reus comença a elaborar el Pla d’Acció Municipal (2019-2023)

  La participació ciutadana és la novetat d'aquest PAM

  La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, durant la roda de premsa. Foto: Laura V-M

  La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha iniciat el curs polític presentant l’elaboració del Pla d’Acció Municipal (2019-2023). El qual té com a finalitat establir les línies prioritàries, els objectius i les actuacions que el govern durà a terme durant aquest mandat. Llauradó ha esmentat la importància que el PAM inclogui  mesures urgents i també aquelles que han de formar part de l’estratègia a mitjà i llarg termini en tots els àmbits municipals. El Pla contarà de dues fases, una d’interna i un altra amb el suport de la ciutadania, aquesta segona és la novetat d’aquest mandat, i és així perquè “som un govern obert, transparent i participatiu”, ha afegit.

  2 fases d’elaboració

  D’una banda està la primera fase, que estarà llesta a finals de setembre, i la qual consta de definir els grans objectius estratègics i determinar les accions que es realitzaran per tal d’aconseguir aquests objectius. Aquells que siguin nous o de millora respecte al que s’està desenvolupant en l’actualitat, i aquells considerats com a bàsics per a poder assolir un objectiu estratègic ja establert.

  D’altra banda trobem una segona fase, en la que s’obrirà un procés de participació ciutadana per tal de conèixer la seva opinió sobre les actuacions plantejades per part del govern municipal. Aquesta participació es podrà realitzar mitjançant la plataforma participa.reus.cat i de manera presencial en un punt físic habilitat a l’antic hospital de Sant Joan. Aquest procés tindrà lloc del 7 al 21 d’octubre i és un “mecanisme perfecte per rendir comptes”, diu Llauradó.

  Pilars bàsics del PAM

  El Pla d’Acció Municipal es basa en 4 pilars bàsics: progrés social; espai urbà; desenvolupament econòmic; gestió, organització i planificació.

  La vicealcaldessa ha volgut aclarir que són uns eixos que van més enllà de la divisió de regidories existent, ja que “es vol generar una visió global i transversal del model de ciutat que es vol, independentment de com estiguin repartides les competències entre les diverses regidories”.