El Girona Film Festival projectarà 250 pel·lícules de més de 40 països

  La 29a edició del certamen s'inicia aquest dimecres i s'allargarà fins al proper 30 de setembre

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  El festival de Cinema de Girona, el Girona Film Festival, projectarà més de 250 pel·lícules de 40 països. La 29a edició del certamen, que començarà aquest dimecres i s’allargarà fins al 30 de setembre, ha fet una selecció entre els més de 2.000 films inscrits. D’entre les projeccions, 32 són produccions mexicanes i, per això, Mèxic es convertirà en el protagonista d’aquesta edició. La inauguració es farà demà als cinemes Albènix amb 13 curtmetratges, la majoria mexicans i catalans. També se’n visualitzaran d’Israel, Espanya, Cuba i Irlanda. Durant els quatre dies que durarà el festival, la ciutat donarà la benvinguda a directors, directores, actors, actrius i professionals dels cinc continents amb l’objectiu “d’impulsar el sector”, reconèixer les millors iniciatives i “posicionar Girona al mapa cinematogràfic mundial”.
  El festival s’estructurarà en nou seccions (Curtmetratge internacional, Documental internacional, Experimental Art Film, Websèries, Music Film, Jewish Film Festival, Handicapped, Festival dels Infants i FICGLB) i les diferents projeccions es podran veure a diversos espais de la ciutat, entre els quals hi ha la Casa de Cultura, , la Fundació Valvi, Moby Disk Records, el Centre Cultural La Mercè, el Lapsus Cafè, el Cucut Bar i l’envelat del festival, situat a la plaça de la Independència.
  El certamen també arribarà als carrers de la ciutat amb activitats i visites als principals museus per als participants d’aquesta edició. També col·locarà un punt d’informació a la cantonada de l’avinguda de Ramon Folch i el carrer de Jeroni Real de Fontclara., on es vendran les entrades i es rebran els participants del festival.

  L’entrega de premis es farà dissabte a dos quarts de nou del vespre al Centre Cultural La Mercè.