El Garraf dona suport a la inclusió de persones amb discapacitat intel•lectual

  El Consell Comarcal del Garraf, tots els ajuntaments i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) han aprovat un acord de suport al projecte TIMOL, d’inclusió de persones amb discapacitat intel•lectual a l’empresa

  Divendres passat, 6 de juliol, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria García Prieto, acompanyada per representants dels ajuntaments de la comarca va comunicar a la Plataforma Ciutadana per una Empresa Inclusiva l’aprovació de l’acord de suport de totes les institucions al projecte TIMOL.

  La presidenta va recordar que la Plataforma s’havia adreçat en el passat al consell d’alcaldies per demanar-los suport en aquest projecte històric. D’acord amb aquesta petició, els ajuntaments han aprovat l’acord que té com a objectiu consolidar la implicació de la comarca en aquest projecte creat l’any 2006 per a la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual a l’empresa ordinària, així com contribuir al seu desenvolupament en l’àmbit comarcal.

  Garcia es va mostrar molt satisfeta d’haver aconseguit aquest suport, amb l’impuls del Consell Comarcal del Garraf com a ens aglutinador de les polítiques d’ocupació al territori, en coordinació i treball en xarxa amb els municipis.

  A través d’aquest acord s’encarrega a l’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú (IMET) la gestió, coordinació i seguiment del projecte. L’IMET també gestionarà les sol·licituds de subvencions a la Generalitat de Catalunya i coordinarà les convocatòries a les reunions tècniques i els plenaris.

  Així mateix, el Consell Comarcal del Garraf es compromet a col·laborar amb l’IMET en el desenvolupament del programa i en la prospecció i sensibilització d’empreses. En aquest sentit, l’ens comarcal aportarà al projecte 13.000 €, provinents d’una subvenció del Programa de Garantia de la Cohesió Social de la Diputació de Barcelona.

  Els ajuntaments també faran aportacions econòmiques que es vehicularan a través de la Mancomunitat de Minusvàlids Psíquics del Garraf i designaran una persona en representació política al plenari i una persona per a la comissió tècnica.

  El programa Timol ha assessorat 259 persones, ha desenvolupat 114 itineraris d’inserció i ha aconseguit 74 contractes. Actualment hi ha 60 persones en alta i 31 contractades. Les persones que hi participen realitzen un itinerari de preparació i orientació per treballar en l’àmbit que més s’ajusta al seu perfil, tenint en compte els seus interessos i les seves competències. D’altra banda, es treballa amb l’empresa, amb assessorament i seguiment al llarg de tota la relació laboral.