El concert de Santa Tecla es trasllada a Campclar amb certa polèmica

  Les veus dels veïns de Tarragona i dels barris de Ponent ja s'ha fet sentir, però els defensors i detractors de fora de la ciutat també han donat la seva opinió a aquest mitjà

  Després que sorgís la notícia que el concert de Santa Tecla es traslladarà a l’Anella Mediterrània, al barri de Campclar, les reaccions no s’han fet esperar. Són molts els detractors d’aquesta iniciativa, però també els defensors. Es tracta d’una decisió que s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Tarragona per descentralitzar els actes festius, donant resposta així a una de les reivindicacions històriques dels veïns dels barris perquè les seves barriades tinguin més presència i protagonisme en les festes majors de la ciutat. Un sector de la ciutadania, principalment els veïns de Ponent, celebren aquesta decisió, mentre que els veïns del centre de la ciutat tenen una opinió contraposada, ja que no estan a favor d’aquest trasllat perquè, si bé consideren un aspecte positiu que es traslladin activitats als barris, consideren que el concert central s’hauria de celebrar al centre de la ciutat.

  Els veïns de fora de Tarragona també opinen

  És bastant evident que els veïns dels barris defensin la seva postura, contraposada a la dels veïns del centre. Però, cal tenir en compte que les festes de Santa Tecla apleguen a milers de persones de les ciutats dels voltants per gaudir de la celebració. Per això, La Ciutat ha parlat amb veïns d’altres ciutats per conèixer la seva opinió. Carles Jorba, veí del Catllar, acudeix cada any a les Festes de Santa Tecla i assegura que és una cita que no es perd mai. En aquest sentit, el veí del Catllar assegura que és una bona idea que el concert de Santa Tecla es traslladi a Campclar i que “per fi els barris puguin gaudir també de la festa major”. Segons Jorba, aquest no hauria de ser un problema pels assistents de les ciutats veïnes, ja que igualment haurien de traslladar-se. Ana Rabassó, veïna de Montblanc, també defensa una posició semblant. Rabassó explica que tenint en compte que la gent que no viu a Tarragona o als barris s’haurà de desplaçar, personalment, no li sembla un problema que el concert se celebri a Campclar. “Si a més és més fàcil aparcar, millor”, diu la veïna de Montblanc, apuntant que a Campclar tot és “zona blanca”.

  Però, fora de Tarragona també hi ha detractors d’aquesta iniciativa. Una veïna de Torredembarra, Judith Zaragoza, defensa que per la gent que no és de Tarragona “és més còmode” que el concert sigui al centre perquè és més fàcil arribar, ja que, en el seu cas, no sap on s’ubica Campclar.

  El llegat dels Jocs Mediterranis

  Deixant de banda les diverses opinions d’uns i altres, aquesta es configura com una de les primeres activitats que es realitzaran a l’Anella Mediterrània després dels Jocs Mediterranis. Això deixaria entreveure quin serà un dels usos que es realitzarà d’aquest equipament després de l’esdeveniment esportiu. El llegat dels Jocs Mediterranis ha estat, des del començament, un dels temes més polèmics que envolten l’esdeveniment. Com ja s’havia manifestat en ocasions anteriors, l’equipament podria ser utilitzat per a l’esport base, per a la celebració d’altres esdeveniments esportius, i ara, també, per a la celebració d’activitats culturals, com el concert de Santa Tecla.