El cicle de concerts de l’Escola Municipal de Música torna als jardins del Banc d’Espanya

  El Duo Plana-Camahort i Connexions Trio interpretaran les seves peces els dies 8 i 17 de juliol, respectivament

  El dilluns dia 8 de juliol i el dimecres 17 de juliol a les 22 hores els jardins del Banc d’Espanya tornaran a acollir la música de antics alumnes i professorat de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

  L’objectiu d’aquests concerts és doble: per una banda, donar l’oportunitat als joves músics, en especial antics alumnes de l’Escola Municipal de Música, de mostrar el seu talent musical i la formació rebuda, creant espais perquè puguin oferir els projectes que estan fent; per l’altra, posar en valor el vessant artístic i la qualitat professional del professorat de l’Escola Municipal de Música. L’emplaçament dels jardins delBanc d’Espanya contribueix a larecuperaciód’aquest espai, que en els darrers temps ja ha acollit diverses propostes culturals i científiques.

  El concert del dia 8 comptarà amb el Duo Plana-Camahort, amb l’antiga alumna de l’Escola de Música Neus Plana Turu (flauta i percussió corporal) i Maria Camahort (guitarra i arranjaments), que presenten una proposta musical eclèctica i captivant, amb un que programa combina obres de compositors clàssics icontemporanis amb peces treballades i expressades des de l’oralitat, la corporalitat i la improvisació. Un trajecte musical influenciat per melodies/temes dels segles XVI-XVII (Folies, Chaconne), tradicions orals de diferents cultures (cançons sefardites, turques, catalanes) i música escrita (F. Gasull, E. Toldrà,
  W. Walton). Des de la seva presentació com a duo a finals del 2017 han
  actuat per a la xarxa de centres cívics de Barcelona (Casa Elizalde), el Conservatori de Tarragona, Joventuts musicals de Tarragona, Música als Parcs (Barcelona) i Festival de Música als Jardins (Museu Pau Casals, el Vendrell).

  El concert del dia 17 compta amb els professors de l’Escola de Música Xavier Pié, saxo soprano, i Francisco Montañés, percussió i bateria, que juntament amb Miguel Alberto Cruz Carmona (MACC), guitarra i efectes, conformen elConnexions Trio. Aquesta formacióporta a terme des de l’any 2000 un treball conjunt de recerca i d’interpretació d’espais sonors utilitzant els seus respectius instruments i la inspiració com a premisa principal. L’any 2013 van presentar el CD Rutes, integrat per composicions pròpies, fruit del treball realitzat fins aleshores, que va rebre molt bones crítiques i comentaris.

  Enguany ens presenten Connexions (La Cúpula Music 2017), un nou treball que representa un salt endavant en la recerca d’un so propi, més contundent, que alterna el protagonisme dels instruments amb acurats arranjaments que no deixaran indiferent a ningú, amb la incorporació del percussionista Paco Montañés, músic de sòlida formació clàssica i d’activitat força transversal, que afegeix nous i enriquidors elements sonors al grup.