“El bé comú i la col•lectivitat”

    Aquest és el lema de la 5a edició del Fòrum del Talent que se celebra cada any al Consell Comarcal del Montsià

    “La desobedència i la vida conscient” per Sylvain Loubradou enceta amb una vuitantena d’assistents, la 5a edició del Fòrum del Talent al Consell Comarcal del Montsià. Un espai de trobada per plantejar-se noves vides possibles i reforçar la comunitat. “Venen aquí una mica perquè troben la inspiració per fer canvis dins dels seus sectors laborals. O sigui és un públic molt heterogeni de formació i diferents disciplines laborals, però que comparteixen una mica la idea de què cal canviar les coses” explica Anna Zaera, periodista i membre del grup promotor del Fòrum del Talent.

    El ponent francés, Sylvain Loubradou, explica que la finalitat de la seva conferència, “es hablar de la desobediencia y no tanto como un acto violento, complicado, difícil, sino como una actitud de vida y una capacidad para ponerla en marcha en varios aspectos de nuestra vida. Además, para mí, la desobediencia es necesaria para entender mejor en que entorno nos movemos y quiénes somos”. Zaera, afirma que aquest tipus de xerrades són molt més que un tema motivacional, “parlant i relacionant-nos entre nosaltres és la millor manera que podem generar una societat millor i noves maneres d’organitzar-se”. El públic que assisteix al fòrum és molt fidel, “vinc des de que va començar, per mi és un lloc de trobada on parlem de coses importants que normalment no se parlen i mola molt perquè la gent s’escolta i crec que el fòrum m’ha fet millor persona” comparteix, Santi López, un dels assistents.

    Les següents ponències que se durant a terme aniran a càrrec del filòsof Josep Maria Esquirol i l’artista Marta Galán Sala que parlaran sobre el poder de la comunitat i al mateix temps de la necessitat de trobar-se a si mateix per relacionar-se des de l’autenticitat. Les conferències seran el 28 de juny i el 4 d’octubre, respectivament.

    Totes les persones que assisteixen al Fòrum del Talent s’inscriuen prèviament, d’aquesta manera, després se’ls hi envia un formulari perquè opinin sobre que els hi ha semblat i perquè facin propostes, ja que la idea del fòrum és estar obert a la ciutadania.