El barri del Fort Pienc estrena una nova plaça pública

  Dimarts s’obre al públic després duna reforma que ha suposat una inversió de 2,8 milions d’euros

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El barri del Fort Pienc estrenarà aquest dimarts una nova plaça pública de més de 1.750
  metres quadrats, urbanitzada a la confluència dels carrers de Ribes, Alí Bei i Sicília, molt a tocar de les instal·lacions de l’Estació del Nord. Es tracta d’una zona que anteriorment tenia trànsit de vehicles, tot i que de poca intensitat, i suficients espais lliures entre mig com per recosir tot l’entorn i crear un espai nou pacificat. L’obra ha suposat una inversió de 2,8 M€.

  Així doncs, l’antiga distribució poc amable amb les persones, i l’urbanisme divers i poc atractiu per a un ús més ciutadà, que a més havia generat queixes veïnals, han estat substituïts per aquesta nova plaça, que tenint en compte el fet que es troba envoltada d’un bon nombred’equipaments de barri amb gran activitat, està cridada a esdevenir d’ara en endavant un nou centre d’activitat del barri del Fort Pienc.
  El primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, ha subratllat l’esforç que s’ha fet per guanyar un nou espai per al veïnat. “Fa pocs dies vam presentar un pla integral permillorar la convivència al Fort Pienc. Això passa també per millorar els carrers i les places. Unbarri amb un espai comú de qualitat és un barri més habitable i cohesionat”, ha dit. Segons ha afegit Pisarello, “aquesta inversió de més de dos milions d’euros que estrenem aquestasetmama ha de servir per a això, i contribuirà a generar un eix des de l’Estació del Nord fins al TNC més passejable, més amable, més verd”.

  La plaça durà el nom de l’actriu Anna Lizaran a petició dels veïns, una proposta que ja ha rebut el vistiplau del Districte de l’Eixample i elevada a la Ponència de
  Nomenclàtor per l’aprovació definitiva. 

  És un nom que el barri va escollir durant la passada festa major a través d’una consulta popular, i que les entitats van fer arribar al Districte de l’Eixample. La proposta, acceptada per la Comissió de Nomenclàtor de l’Eixample, va ser informada favorablement en el plenari del Consell del Districte de l’Eixample, celebrat el 5 de juliol passat, i tot seguit es va elevar a la Ponència de Nomenclàtor, que s’hi ha de pronunciar properament i que és l’organisme que l’haurà d’aprovar definitivament.

  Modernitzar un espai urbanitzat als anys ‘80
  L’Ajuntament va decidir analitzar els usos dels diferents espais que configuraven l’entorn dels carrers Ribes, Alí Bei i Sicília, un entorn urbanitzat per primera vegada als anys ‘80 sense un criteri únic, arran de les queixes constants que generava la zona. La voluntat amb la qual es va elaborar aquest estudi va ser la d’atorgar a aquest entorn uns nous usos i una nova dimensió d’ús veïnal d’acord amb la demanda ciutadana, i també amb la realitat de l’entorn, envoltat degran diversitat d’equipaments i serveis públics de diferents tipus.
  L’objectiu del projecte que s’ha desenvolupat en els darrers mesos a la zona ha estat donar
  més vida veïnal, més accessibilitat i un sentit més unitari a tot aquest espai, tot recosint els
  diferents àmbits, prioritzant els usos dels vianants i les necessitats dels usuaris dels
  equipaments que hi ha a la vora.