El Banc dels Aliments crida a la participació en la nova recollida d’aliments

  Més de 700 voluntaris repartits pels supermercats i mercat de la ciutat recolliran les donacions dels tortosins i tortosines

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aquest matí s’ha donat el tret de sortida a la recollida d’aliments que es durà a terme avui divendres i demà dissabte al mercat i supermercats de Tortosa. Es tracta d’una segona recollida, semblant al Gran Recapte, en la que hi participen 700 voluntaris i en la que la passada edició es van recollir 30.000 quilos d’aliments bàsics. El coordinador i portaveu del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, acompanyat de representants de les entitats socials i de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, han aprofitat el tret de sortida per fer una crida a la participació en la recollida i poder igualar la xifra de l’any anterior.

  El Banc dels Aliments reparteix 500.000 quilos l’any a les Terres de l’Ebre, però des de l’entitat apunten que aquesta xifra no és suficient, i és que aquests aliments només permeten cobrir poc més d’una menjada diària dels que més ho necessiten. Ologaray ha defensat que “les entitats que treballem per combatre la fam no ens sentim satisfets amb aquesta dada i considerem que encara podem fer una mica més, amb l’ajuda de tots els tortosins i tortosines, junts, podem arribar més lluny”.

  El portaveu del Banc dels Aliments ha explicat que “aquesta segona recollida seria necessària a tota Catalunya, però malauradament, per falta de voluntariat no acaba de ser viable”. Per això des del Banc dels Aliments es mostren molt satisfets d’haver assolit els 700 voluntaris necessaris per a que aquesta recollida de primavera tingui èxit. “Som conscients que Tortosa és una ciutat molt solidària, es recullen i reparteixen aliments per sobre de la mitjana catalana, i estem convençuts que en aquesta edició també serà així”, ha afirmat Ologaray, que ha llançat un missatge d’agraïment a tots els voluntaris: “Sense vosaltres esta recollida no seria possible, gràcies a tots els voluntaris que dediqueu dos hores a aquesta causa tan noble”.

  Ologaray ha aprofitat l’ocasió per fer una valoració de l’estat de la pobresa a les Terres de l’Ebre i ha volgut incidir en el treball que s’està fent des de les entitats per tal de dignificar la pobresa: “el nostre objectiu és integrar plenament a la nostra societat les persones en risc d’exclusió”. Per això les entitats socials treballen per poder cobrir al màxim l’alimentació de les famílies, ja que així aquestes poden invertir els pocs recursos dels quals disposen en activitats culturals i de lleure. “Aquestes famílies només se’n sortiran quan siguem capaços d’incorporar-les plenament a la societat, volem que aquestes famílies visquin en igualtat d’oportunitats”, ha conclòs el portaveu.

  L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha agraït i posat en valor la feina que fan dia a dia el Banc dels Aliments i la resta d’entitats socials de la ciutat, destacant que “A Tortosa les entitats, associacions i institucions treballem junts per poder revertir els nivells de pobresa que encara hi ha al territori”.