El Baix Penedès té un potencial de creixement industrial del 25%

  Aquesta és una de les conclusions que se n'extreuen del Pla d'Acció I Dinamització de polígons I activitat industrial a la comarca

  Imatge de la presentació del Pla d'Acció de polígons i activitat industrial. Foto: CCBP

  La comarca té actualment 800 hectàrees de sòl industrial, repartides en 36 polígons, concentrats bàsicament a Santa Oliva, la Bisbal, El Vendrell i Bellvei. A partir d’aquí, el creixement industrial que pot arribar a tenir el Baix Penedès és del 25%, ja que hi ha planificades 276 hectàrees.
  Aquesta és una de les conclusions que se n’extreuen del Pla d’Acció I Dinamització de polígons I activitat industrial a la comarca, que ha presentat aquest dimecres l’empresa Daleph, fruit d’un intens treball en els darrers 4 anys, emmarcat en el Pla Estratègic d’aquesta legislatura.
  Amb aquest estudi, s’aconsegueix disposar d’una base de dades actualitzada de les empreses que hi ha als polígons, les inversions necessàries a fer per millorar-ne l’estat, així com propostes per afavorir l’ocupació i l’activitat econòmica. També se n’extreu que la localització i accessibilitat dels polígons baixpenedesencs és bona, i el preu del sòl, en relació a l’entorn, és raonable. Entre els aspectes a millorar, es destaca la importància de fomentar l’associacionisme entre ells I la relació amb l’administració. Entre els serveis, cal treballar per unes òptimes xarxes de comunicació, I una senyalització conjunta en clau comarcal, entre altres.
  La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, ha explicat que ‘aquest estudi és necessari per diversos factors, entre ells, per vincular el món empresarial amb el formatiu, una col·laboració pública i privada entre la formació i l’administració’. D’aquesta manera, les empreses podran disposar del personal necessari per a les seves tasques’. Serramià també en destaca ‘l’eina digital que se’n deriva de l’estudi, que permetrà visualitzar el territori en la seva oferta de sòl industrial, com a eina de projecció bàsica’. Pel què fa a la fibra òptica, la presidenta ha recordat que la Generalitat està desenvolupant una xarxa oberta que inclou El Vendrell, i a partir de la capital, s’estendrà a la comarca.
  La consellera comarcal d’Ocupació, Ma Jesús Sequera, ha volgut manifestar que el pla d’acció ‘és una eina bàsica per saber en quin estat tenim els nostres polígons, i a partir d’aquesta radiografia es pot determinar en què anem coixos i cap on hem d’anar’.