El Baix Penedès està de dol pels atemptats de Barcelona i Cambrils

Albinyana, Calafell, El Montmell, El Vendrell i l'Arboç han suspès tots els actes i festes majors previstes per aquest cap de setmana

Multitud de persones s’han concentrat a les 12 hores a les diferents places dels municipis del Baix Penedès, per tal de condemnar l’atemptat terrorista d’ahir a Barcelona així com pels fets ocorreguts aquesta matinada a Cambrils i mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i familiars d’aquestes.

La consternació de tots els baixpenedesencs i baixpenedesenques ha quedat palesa amb el silenci i la gran afluència. La Plaça Vella del Vendrell s’ha omplert totalment de gent que han guardat un minut de silenci només trencat per l’aplaudiment al final d’aquest.

Imatge del minut de silenci davant l'ajuntament de Cunit. Foto: Carles Adam
Imatge del minut de silenci davant l’ajuntament de Cunit. Foto: Carles Adam

També davant els ajuntaments de Cunit, Calafell, l’Arboç, Albinyana, Masllorenç, Llorenç del Penedès, Bellvei, La Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i El Montmell, s’han concentrat moltíssimes persones mostrant el seu suport a les víctimes.

Imatge de la concentració davant l'ajuntament de La Bisbal del Penedès. Foto: Aj. La Bisbal del Penedès
Imatge de la concentració davant l’ajuntament de La Bisbal del Penedès. Foto: Aj. La Bisbal del Penedès

Per la seva banda, l’alcalde de Banyeres del Penedès Amadeu Benach ha llegit un manifest condemnant els fets.

Imatge durant els cinc minuts de silenci a la plaça de l'ajuntament de Banyeres del Penedès. Foto: Aj. Banyeres del Penedès
Imatge durant els cinc minuts de silenci a la plaça de l’ajuntament de Banyeres del Penedès. Foto: Aj. Banyeres del Penedès

A las 13 hores es congregava gent davant l’ajuntament de Santa Oliva i aquesta tarda a les 20 hores s’ha convocat a la ciutadania davant l’ajuntament de Bonastre.

Així mateix, la majoria de municipis estan suspenent els actes previstos per aquest cap de setmana. El Vendrell ha suspès els actes que es feien al Francàs avui i demà dins del programa de les Festes d’Estiu de les Platges. Calafell també suspen les activitats de la festa major de Segur de Calafell i diferent actes culturals dels propers dies. Albinyana i El Montmell suspenen les seves respectives Festes Majors a l’espera de noves dates i l’Arboç ha suspès la Holi Party i el Concert Jove programats per avui a la tarda i nit, i també la Diada castellera programa pel proper diumenge 20 d’agost a les 12h. Bellvei també ha suspès els actes de la Festa Major de Baronia del Mar.