Educació treballa per acollir al setembre tot l’alumnat amb aules desdoblades

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Encara són moltes les incògnites de cara al curs 2020-2021. Les característiques del nou curs s’hauran de decidir en funció de l’evolució de la pandèmia, però el Departament d’Educació, que treballa amb diversos escenaris possibles  prioritza que els alumnes menors de 12 anys puguin torna a l’escola de forma presencial cada dia per facilitar la conciliació familiar.

  El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat, en una entrevista a Ràdio 4, que això implica canvis d’espais als centres per poder dividir els alumnes, i que, per tant, caldrà més professorat.

  Educació ha demanat als centres que estudiïn el nombre d’espais disponibles, com per exemple gimnasos o biblioteques, ja que s’hauran de desdoblar grups. Per regla general, les aules hauran de poder acollir la meitat d’alumnes que acollien fins ara. El conseller també ha parlat d’un transport escolar diferent.

  Bargalló ha admès que en el cas de la resta de cursos sí que es podria aplicar un model d’aprenentatge que seria mig presencial i mig online. Tot i això, l’objectiu és arribar a tothom.

  I ha avisat que contractar més professors suposa més despesa. Per Bargalló, cal tenir els recursos necessaris per fer-ho a través d’aportacions de la Unió Europea, de l’Estat i amb l’aixecament del límit de despesa. “S’ha de plantejar el permís retribuït per a les famílies”, ha dit Bargalló.

  Bargalló també ha assegurat que de cara al setembre l’escola ha de poder personalitzar en cada alumne per fer un acompanyament emocional, ja que tots han estat confinats i ho necessitaran. I caldrà prestar especial atenció als més vulnerables.

  I una altra necessitat que sorgeix d’aquesta crisi sanitària: el conseller considera que els currículums han d’incloure, a partir d’ara, el treball de la higiene i la distància social.