Dos detinguts per robar més de 4.500 aspersors en finques de la Noguera, el Segrià i Osca

    Els danys causats a les instal·lacions de reg ascendeixen a més de 32.000 euros

    Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte dues persones quan intentaven vendre en una deixalleria d’Esparraguera (Baix Llobregat), 600 aspersors que havien sostret durant la nit en una finca de Candasnos (Osca). Els agents van realitzar una inspecció a l’empresa i van comprovar que els detinguts volien vendre els aspersors com a llautó. Els detingut són un home, de 32 anys, i una dona, de 30 anys, tots dos veïns de Cervera (Segarra) i de nacionalitat espanyola. Se’ls acusa de dotze delictes de furts d’aspersors, comesos entre el 8 de març i el 26 de maig, en finques agrícoles de Térmens, Vallfogona de Balaguer, Albesa, Preixens, Torres de Segre, Alcarràs, Agramunt, Alamús, Bellcaire d’Urgell i Candasnos. En total van sostreure 4.588 aspersors i van causar danys en les finques agrícoles de la Noguera, el Segrià i Osca valorats en més de 32.000 euros. Els detinguts passen aquest dilluns al matí a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.

    Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a principis del mes de març després de detectar-se un seguit de furts d’aspersors en finques agrícoles de la Noguera i Segrià. En tenir coneixement d’aquests fets delictius es va muntar un dispositiu preventiu de vigilància per les zones rurals, es van augmentar els controls i inspeccions en deixalleries i, paral·lelament, es va obrir una investigació policial per tal d’identificar i detenir als autors.

    Els agents van detectar que tots els furts seguien un mateix modus operandi: es cometien durant la nit en finques amb una gran xarxa de reg per aspersió. Per sostreure’ls, tombaven tota una línia de reg i descargolaven, amb molta rapidesa, tots els aspersors. En fer aquesta acció, també danyaven la instal·lació de reg i per tant, a més del valor dels aspersors, els lladres causaven quantiosos danys econòmics a les finques agrícoles.

    La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions ja que tot apunta que haurien participat més persones si es té en compte el temps necessari per descargolar un per un els aspersors. A més, també s’està comprovant si els detinguts poden estar relacionats amb altres fets similars comesos en més finques de Catalunya i l’Aragó.