Dídac Nadal proposa mesures per dinamitzar el Mercat de Torreforta i dignificar l’espai públic

El candidat de Junts Per Tarragona ha visitat aquest dissabte el Mercat de Torreforta i ha constatat la necessitat urgent de canviar el sistema de concessions

Didac Nadal, Cristina Guzman y Natividad Fabian al mercat de Torreforta. Imatge cedida

El candidat a l’alcaldia per Junts Per Tarragona, Dídac Nadal, ha visitat aquest matí el barri de Torreforta on un cop més ha pogut constatar la necessitat urgent d’invertir en mesures per revitalitzar la zona, especialment el seu mercat municipal, que actualment té més de la meitat de les seves parades tancades. “Hem vingut moltes vegades a Torreforta, sobretot per la preocupació que ens genera l’estat del mercat, ja que les condicions que imposa l’Ajuntament no són adequades per fomentar la seva dinamització i funcionament,” ha dit Nadal durant la seva visita, acompanyat de Cristina Guzmán i Natividad Fabián, número 2 i 9 de la candidatura.

Com a portaveu del grup municipal, Nadal ha denunciat moltes vegades les deficients condicions en les que es troba un equipament que “necessita lavabos accessibles, dinamització i que s’ajustin les concessions perquè facilitin l’obertura de noves parades a un mercat de Torreforta que es sensacional i porta molts anys al servei dels veïns i veïnes”, ha dit el candidat recordant que l’administració hauria de facilitar les concessions no posar traves ni impediments.

Dos milions d’euros per a les actuacions de millora que proposi la ciutadania

Després de moltes reunions en els darrers mesos amb entitats i associacions de Torreforta, l’alcaldable de Junts Per Tarragona té clares quines haurien de ser les mesures prioritàries a dur a terme al barri. “Una cosa que ens preocupa moltíssim és que havent rebut les carreteres per la cessió que s’ha realitzat recentment, no s’hagi fet cap actuació”. En aquest sentit, el candidat té clar que “volem que siguin àmplies avingudes per a vianants i bicicletes, per què tots els adults o joves puguin desplaçar-se al centre fàcilment”.

Entre el llistat de mesures urgents a aplicar al barri, el candidat de Junts Per Tarragona ha destacat la necessitat de recuperar la figura de la policia de barri “amb agents que patrullin els carrers i estiguin en permanent contacte amb els veïns i veïnes”. També és urgent actuar contra l’incivisme, “necessitem dignificar l’espai públic, millorar la il·luminació del barri i posar remei a l’ocupació dels pisos que tant preocupa a Torreforta”.

Quant a mobilitat, Nadal ha apuntat que “és importantíssim incrementar les parades i les freqüències de l’autobús municipal, especialment a les nits”.

Entre les altres mesures que Junts Per Tarragona incorpora al seu programa per revitalitzar el barri de Torreforta destaquen la garantia d’accés a un habitatge digne, inversió en esport base i equipaments esportius municipals, potenciar el comerç de proximitat i “apostar d’una vegada per totes per tirar endavant la biblioteca de Torreforta, un projecte que es va aprovar el juliol de 2017 i que a dia d’avui encara no s’ha fet”.

D’altra banda, una de les grans propostes del candidat Nadal per a la ciutat de Tarragona passa per apostar per uns pressupostos participatius seriosos, dotats d’una partida de 2 milions d’euros d’inversions en mesures consensuades per la ciutadania.