DGAIA dóna un nou futur al nadó agredit al Maresme assumint-ne la tutela

  Salut obre una investigació per determinar l'assistència prèvia que havia rebut l'infant

  La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha obert un expedient de desemparament i ha assumit la tutela del nadó de dos mesos agredit pel seu pare dijous passat al Maresme. El nen està ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. En paral·lel, el Departament de Salut, a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. A més, Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals. D’altra banda, la conselleria s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant.

  En aquest sentit, des dels Mossos d’Esquadra s’ha explicat que l’agressor del nen continua en dependències policials, i que no s’espera que passi a disposició judicial fins a aquest dissabte o aquest diumenge. La legislació vigent estableix que un detingut pot estar com a màxim 72 hores a comissaria abans no declara davant d’un jutge.

  Des de la Generalitat també s’ha explicat que en l’ingrés del nadó a Vall d’Hebron es va activar “immediatament” el protocol marc d’actuacions contra el maltractament a infants i adolescents de Catalunya, i es va alertar la DGAIA i el jutjat de guàrdia.

  Fins ara ha transcendit que el pare del nadó és un home de 21 anys. Després que l’hospital activés el protocol per maltractament, l’home va ser detingut en un municipi del Maresme aquest dijous a la tarda. Segons la policia catalana, està acusat d’un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions. El detingut és

  El pare de 21 anys passa a disposició judicial
  L’home de 21 anys acusat de maltractar el seu fill de dos mesos ha passat a disposició judicial aquest dissabte al matí, segons els Mossos d’Esquadra. El nadó segueix ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron i “continua estable dins la gravetat”. Va ser el centre hospitalari el que va activar el protocol per maltractament i va donar l’alarma als Mossos, que van detenir el pare del petit en un municipi del Maresme dijous a la tarda. A l’arrestat, de nacionalitat uruguaiana, se l’acusa d’un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions. Divendres, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va obrir un expedient de desemparament i va assumir la tutela del nadó.
  En paral·lel, el Departament de Salut, a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. A més, Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals. D’altra banda, la conselleria s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant.