Detingut un home que havia comès 19 robatoris

  L'arrestat, de 29 anys, va forçar diversos punts de venda de l'ONCE i, posteriorment, anava personalment a cobrar les butlletes sostretes que havien estat premiades

  Els mossos han detingut un home, de 29 anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor de 19 robatoris amb força, un delicte de furt a establiments i a diversos vehicles estacionats en pàrquings privats de l’Hospitalet de Llobregat. La investigació es va iniciar durant el mes de setembre, quan la policia va rebre diverses denúncies amb el mateix ‘modus operandi’ de robatoris amb força en perfumeries i òptiques a diferents barris de la ciutat. Mentre els investigadors intentaven identificar l’autor dels robatoris, durant l’octubre i el novembre, es van denunciar més robatoris amb força, però en aquesta ocasió eren punts de venda de l’ONCE. Els agents van esbrinar que es tractava de la mateixa persona, i que alguns dels cupons robats havien estat premiats i un home, amb antecedents policials, els havia cobrat en un punt de venda de la mateixa ciutat. També durant el mes de novembre, es van produir diversos robatoris amb força en vehicles estacionats en pàrquings privats del barri de Collblanc.
  Des d’un primer moment, els investigadors van centrar les sospites en un sol individu que, amagat sota caputxes, tapaboques o altres peces de roba, trencava els aparadors dels establiments amb un martell, fora de l’horari d’obertura al públic i s’enduia perfums i ulleres dels aparadors violentats.

  Pel que fa als punts de venda de l’ONCE, diversos treballadors de l’entitat social van denunciar que havien trobat els panys de les portes de les seves casetes forçats i que, en alguns casos, els havien sostret butlletes de jocs d’atzar. Les indagacions realitzades pels investigadors sobre els robatoris amb força als punts de venda de l’ONCE van permetre determinar que es tractava del mateix autor dels robatoris amb força a perfumeries i òptiques de la ciutat.

  Els robatoris del mes de novembre en pàrquings privats de la ciutat també havien estat comesos per la mateixa persona, que sempre forçava la finestra dels vehicles per robar en el seu interior objectes tecnològics de fàcil venda en el mercat il·legal.

  Amb tota la informació recollida, els agents van establir un operatiu policial amb l’objectiu de localitzar i detenir el sospitós. Finalment, la matinada del 4 de desembre, els agent el van detenir amb un tornavís de grans dimensions. Segons la investigació, l’home es disposava presumptament a cometre més robatoris.

  Posteriorment, la policia judicial va fer una entrada i escorcoll en el seu domicili i van localitzar més indicis i objectes sostrets, tal com perfums, butlletes que havien estat sostretes a una caseta de l’ONCE i articles electrònics denunciats com a sostrets de l’interior de vehicles forçats en aparcaments del barri de Collblanc.

  Al detingut, finalment, se li atribueix un total de 19 robatoris amb força: quatre robatoris amb força a perfumeries, un robatori amb força a una òptica, nou robatoris amb força a punts de venda de l’ONCE, cinc robatoris amb força a interior de vehicles i un delicte de furt. L’arrestat, que ja ha passat a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs.