Detenen un grup de narcotraficants a l’Arboç

  La policia i la Guàrdia Civil detenen quatre persones que ja han ingressat a presó, i intervenen set quilos de droga

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge del moment de la detenció d'un membre d'aquesta banda de narcotraficants. (ACN)
  La policia espanyola i la Guàrdia Civil han desarticulat a l’Arboç un grup organitzat de narcotraficants que hauria introduït set quilos d’heroïna camuflats en caixes de pilotes de futbol. Hi ha quatre detinguts que han ingressat a presó. Segons informen els dos cossos policials, el grup utilitzava una societat pantalla d’importació des del Pakistan a través del port de Barcelona. La droga l’amagaven a les parets internes de les caixes de cartró, on s’havien habilitat artesanalment uns espais per a introduir-hi petites bosses de 40 grams cadascuna. Després de recollir la droga, el grup la manipulava en un habitatge de l’Arboç per vendre-la a altres narcotraficants de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.
  Com a conseqüència de les operacions paral·leles que portaven a terme tant la policia espanyola com la Guàrdia Civil, els dos cossos policials van constituir un equip conjunt d’investigació. L’equip va confirmar l’existència d’un grup de narcotraficants d’origen pakistanès dedicats a introduir heroïna a l’estat espanyol. La banda residia en una casa de l’Arboç que havia convertit en una base d’operacions.

  L’organització utilitzava una societat pantalla d’importació de productes esportius des del seu país d’origen. Aprofitaven caixes que contenien 200 pilotes de futbol cadascuna per habilitar a mà a la cara interior del cartró uns espais on s’amagaven bosses de 8×8 centímetres amb 40 grams d’heroïna.

  La mercaderia entrava a través del port de Barcelona. Allà la recollien els integrants del grup organitzat i després la traslladaven a l’habitatge de l’Arboç per recuperar-la. Un cop l’havien manufacturada, normalment en paquets d’un quilo, venien la droga a altres traficants de les àrees de Barcelona i Tarragona.

  L’operació ‘Seron’ ha permès intervenir set quilos d’heroïna. D’aquests, quatre els van intervenir a l’interior d’un vehicle en el moment que traslladaven la droga per vendre-la a altres narcotraficants i, els altres tres, en el registre a l’habitatge. Els investigadors també van intervenir 1.300 euros en metàl·lic i sis telèfons mòbils.

  El jutjat va decretar l’ingrés provisional a presó dels quatre detinguts, a qui s’investiga per pertinença a organització criminal i delictes contra la salut pública.