Detenen l’exregidor de Santa Coloma de Gramenet Oriol Corral per l’ocupació del Rectorat de la UAB l’any 2013

    Els Mossos d’Esquadra l'han arrestat a la porta del seu domicili

    L’exregidor de Santa Coloma de Gramenet Oriol Corral ha estat detingut aquest matí per haver participat en la ocupació del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’abril de 2013. Corral ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter, on ha comunicat que els Mossos d’Esquadra s’han personat a la porta del seu domicili. Corral va ser membre i portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) al campus de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) quan es va dur a terme l’acció de protesta. El passat 7 de gener, la policia catalana també va detenir i deixar en llibertat Carles Duran, un altre dels acusats. En total hi ha 27 persones encausades per aquests fets. El col·lectiu, que s’autodenomina ‘Sóm 27 i més’, ha reclamat a l’equip de govern de la UAB que doni compliment a una moció aprovada pel Claustre el mes de setembre de 2016 i que exigia l’absolució dels encausats. Alhora reclama a la direcció del centre que renunciï a cobrar els 14.000 euros per persona en concepte de responsabilitat civil.

    La detenció d’Oriol Corral s’hauria produït “per fer-li entrega de la notificació d’obertura del judici oral i informar-lo dels càrrecs que el magistrat de Cerdanyola del Vallès responsable d’aquesta causa li imputa”. Ho han confirmat fonts properes al col·lectiu ’27 i més’ que han assenyalat que els Mossos d’Esquadra l’haurien portat a la comissaria de Santa Coloma de Gramenet, on Corral resideix. Per la seva banda, la policia catalana ha informat que aquest mateix matí se’l traslladarà al Jutjat de Santa Coloma de Gramenet per notificar-li aquesta informació.

    Aquest arrest és similar al de Carles Duran, un altre dels encausats que la policia catalana va detenir el 7 de gener a casa seva també per informar-lo sobre els mateixos fets. A Duran el van deixar en llibertat poques hores després.