Detenen dues persones a Terrassa acusades d’haver guanyat més de 30.000 euros amb 38 estafes

    Els arrestats i una tercera persona investigada actuaven amb el mètode conegut com a 'phishing'

    La policia espanyola ha detingut dues persones a Terrassa acusades de 38 delictes d’estafa amb els quals s’haurien embutxacat més de 30.000 euros. Els dos arrestats i una tercera persona investigada formaven un grup criminal especialitzat en el mètode conegut com a ‘phishing’, basat en suplantar la identitat bancària d’empreses o persones per obtenir diners. La investigació va començar a l’abril, centrada en esclarir la captació de dades bancàries constatada des de quatre mesos abans. Un cop la policia va identificar i localitzar el màxim responsable del grup, el va detenir i va registrar el seu domicili, on va intervenir nombroses proves que l’incriminaven en l’activitat delictiva.

    Durant el registre, la policia va requisar vuit telèfons mòbils de gamma alta, diverses targetes SIM, un ordinador, una tauleta, una bossa de senyora de gamma alta i 1.200 euros en efectiu. A l’escorcoll els agents van detenir una dona acusada de ser partícip dels delictes d’estafa, així com es va identificar una tercera persona en qualitat d’investigat no detingut.

    El màxim responsable del grup acumula una desena d’antecedents policials, la majoria per estades. L’home va ser posat a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Terrassa.